Οι 18 πιο αφροδισιακές τροφές για άνδρες και γυναίκες για καλύτερο σεξ

Σίγουρα, θα έχετε ακούσει ότι τα όστρακα και οι φράουλες είναι αφροδισιακά, αλλά γνωρίζατε ότι είναι εξίσου αφροδισιακός ο καφές και τα σπαράγγια;

Οι 18 πιο αφροδισιακές τροφές για άνδρες και γυναίκες για καλύτερο σεξ

Επίσης γνωρίζατε ότι άλλες τροφές ανεβάζουν τη λίμπιντο ενός άνδρα και άλλες μιας γυναίκας; Σήμερα θα δούμε μια προς μία τόσο τις αφροδισιακές τροφές που πρέπει να τρώει ένας άνδρας όσο και τις αφροδισιακές τροφές που πρέπει να τρώει μια γυναίκα. Ποιες είναι όμως αυτές; Πάμε να τις δούμε αναλυτικά!

18 αφροδισιακές τροφές για άνδρες και γυναίκες

Η Diana Hoppe, συγγραφέας του βιβλίου, Healthy Sex Drive, Healthy You: What Your Libido Reveals About Your Life, εξηγεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε και για το πως το φαγητό μπορεί να επηρεάσει το σεξ σας.

Καυτερό τσίλι

kaytero tsili

Η καψαϊκίνη, η ουσία που κάνει καυτερές τις πιπεριές τσίλι, προκαλεί νευρικές απολήξεις στη γλώσσα, η οποία απελευθερώνει την επινεφρίνη (αδρεναλίνη) - την χημική ουσία που αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και απελευθερώνει ενδορφίνες (φυσικά οπιούχα που βρίσκονται στο σώμα σας).

Σπαράγγια

sparagkia

Η υψηλή ποσότητα βιταμίνης Ε στα σπαράγγια μπορεί να αυξήσει τη ροή του αίματος και του οξυγόνου στα γεννητικά όργανα, εξηγεί η δρ Hoppe. Υπάρχουν επίσης υψηλά επίπεδα καλίου - τα οποία συνδέονται με την παραγωγή ορμονών του σεξ.

Αβοκάντο

abokanto

Οι Αζτέκοι ονόμαζαν το αβοκάντο «ahuacatl» που σημαίνει «όρχεις». Η δρ. Hoppe λέει ότι τα αβοκάντο περιέχουν επίσης υψηλά επίπεδα φολικού οξέος, βιταμίνης Β9 (παρέχει στο σώμα περισσότερη ενέργεια) και βιταμίνης Β6 (που βοηθά στην αύξηση της παραγωγής τεστοστερόνης ).

Μπανάνες

Δεν θα έπρεπε οι μπανάνες να βρίσκονται στις προτιμήσεις σας μόνο για το σχήμα τους. Η Δρ Hoppe λέει ότι οι μπανάνες έχουν υψηλά επίπεδα καλίου, ριβοφλαβίνης και βιταμίνης Β2 που βοηθούν στη σεξουαλική διέγερση.

Σοκολάτα

sokolata

Σύμφωνα με την δρ Hoppe, η σοκολάτα περιέχει φαινυλαιθυλαμίνη - ένα διεγερτικό που προκαλεί τον ενθουσιασμό και την αίσθηση της ευημερίας. Αν θέλετε να ανεβάσετε τη λίμπιντό σας θα πρέπει να καταναλώνετε σοκολάτα με τουλάχιστον 75 τοις εκατό κακάο.

Σολομός

solomow

Η δρ Hoppe λέει ότι ο σολομός έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, κάτι που είναι σημαντικό όχι μόνο για την υγεία της καρδιάς, αλλά βοηθά επίσης τη λίμπιντο σας παράγοντας οιστρογόνα και τεστοστερόνη!

Καρύδια και αμύγδαλα

karidia

Τα καρύδια εκτός ότι μοιάζουν με σύμβολο της γονιμότητας, είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα όπως το ωμέγα-3, που, πάλι, βοηθούν στην παραγωγή ορμονών. Η Δρ Hoppe προσθέτει επίσης ότι το άρωμα των αμυγδάλων προκαλεί πάθος στις γυναίκες ανεβάζοντας τη λίμπιντό τους.

Καρπούζι

karpoyzi

Το καρπούζι είναι επίσης υψηλό σε κιτρουλίνη. Είναι ένα φρούτο που αυξάνει την ποσότητα νιτρικού οξέος στο σώμα, το οποίο με τη σειρά του αυξάνει τη ροή του αίματος, τη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων και τη διέγερση.

Μέλι

meli

Ο Ιπποκράτης στην Αρχαία Ελλάδα, συνήθιζε να συνταγογραφεί το μέλι για «σεξουαλική δύναμη». Το «Νέκταρ των Θεών», όπως αναφέρει η δρ. Hoppe, περιέχει βόριο, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση των ορμονικών επιπέδων και μονοξείδιο του άνθρακα που βοηθά στην αύξηση του αίματος κατά τη διάρκεια του οργασμού.

Φράουλες

fraoules

Ο θρύλος λέει ότι οι φράουλες δημιουργήθηκαν από τα δάκρυα της Αφροδίτης όταν άκουσε για το θάνατο του αγαπημένου της, Άδωνι. Οι φράουλες έιναι πλούσιες σε βιταμίνη C, η οποία παράγει σεξουαλικές ορμόνες και χημικούς νευροδιαβιβαστες στον εγκέφαλο αυξάνοντας τη λίμπιντο.

Δείτε τις υπόλοιπες τροφές στην παρακάτω gallery και δείτε μάθετε αν τελικά η σαντιγί ειναι αφροδισιακή ή όχι!

Διαβάστε επίσης:

Σεξουαλικότητα: Πέντε παράδοξα αφροδισιακά

Ροζ βιάγκρα: Τι είναι, πώς λειτουργεί, ποιες είναι οι ενέργειες και ποιες οι παρενέργειές του!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved