DIY κατασκευές για παιδιά: Διασκεδάστε στο σπίτι τα κρύα απογεύματα

Υπέροχες κατασκευές και πειράματα, που θα εντυπωσιάσουν τα παιδιά!

DIY κατασκευές για παιδιά: Διασκεδάστε στο σπίτι τα κρύα απογεύματα

Baby, it's cold outside! Και τις τελευταίες μέρες έχει αρχίσει να κάνει κρύο πολύ. Κρύο που δεν επιτρέπει σε κάποιους γονείς να βγουν έξω από το σπίτι για μια βόλτα!

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν για να διασκεδάσετε μέσα στο σπίτι με τα παιδιά σας και μάλιστα να εντυπωσιαστούν; Κι όμως, αν ψάξετε λίγο μπορείτε να βρείτε υπέροχες ιδέες για να κάνετε μέσα στο σπίτι. Ακολουθήστε τις 5 παρακάτω συμβουλές μας και τα παιδιά δεν θα θέλουν να βγουν βόλτα και η γκρίνια για το «πού θα πάμε σήμερα» και το «τι θα κάνουμε σήμερα», θα σταματήσει!

1. Κρυστάλλινα αβγά

kataskeyes gia paidia 3

Μαζέψτε τα τσόφλια αβγών και φτιάξτε εντυπωσιακούς κρυστάλλους. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι κάλιο αλουμινίου σε σκόνη, σχολική κόλλα, βαφή αβγών, πινέλο ζωγραφικής, ένα γυάλινο μπολ, νερό, εφημερίδα. Δείτε στο παρακάτω βίντεο τη διαδικασία.



2. Χρωματιστές χιονονιφάδες

kataskeyes gia paidia 1

Μπορεί σε κάποιες περιοχές να χιονίζει, σε κάποιες άλλες μπορεί όχι, αλλά τα παιδιά μπορούν να έχουν τις δικές τους χιονονιφάδες και μάλιστα σε ό,τι χρώμα θελήσουν. Για να τις φτιάξετε θα χρειαστείτε, πιστόλι σιλικόνης, σιλικόνες, νερομπογιές, ένα χοντρό λευκό χαρτόνι και αλάτι. Φτιάξτε με τη θερμόκολλα τις χιονονιφάδες στο χαρτόνι και έπειτα με τις νερομπογιές χρωματίστε τις όπως στη φωτογραφία. Τέλος πασπαλίστε την κατασκευή σας με αλάτι.

3. Πάγος που λιώνει

kataskeyes gia paidia 2

Αυτή και αν είναι μια κατασκευή που θα ξετρελάνει τα παιδιά. Χρησιμοποιείτε υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι σς και τα παιδιά μπορούν να διασκεδάζουν για ώρες. Για να τα φτιάξετε θα πρέπει αρχικά να βάλετε στην κατάψυξη σε διαφόρων μεγέθη μπολ, γεμάτα με νερό. Αφού παγώσουν θα χρειαστείτε, νερομπογιές ή χρώματα ζαχαροπλαστικής, αλάτι και ένα κουτάλι. Η διαδικασία είναι απλή. Αναποδογυρίστε τους πάγους σε ένα ταψί, πείτε στα παιδιά να ρίξουν χρώμα από πάνω και τέλος να τους πασπαλίσουν με αλάτι. Αυτό ήταν! Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτε άλλο. Απλά παρακολουθήστε τη μαγεία να συμβαίνει μπροστά στα μάτια σας.

Δείτε τις υπόλοιπες κατασκευές και τη διαδικασία τους, στην παρακάτω gallery!

Διαβάστε επίσης:
Φτιάξτε μαζί με τα παιδιά σας, κούκλες για κουκλοθέατρο από φίλτρα καφέ!

DIY: Eύκολες κατασκευές με κουμπιά που θα λατρέψουν τα παιδιά

Χειροτεχνίες και κατασκευές για μια βροχερή ημέρα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved