Η ανάπτυξη του βρέφους μήνα - μήνα σε φωτογραφίες

Δείτε την ανάπτυξη του μωρού σας μήνα με το μήνα!

Η ανάπτυξη του βρέφους μήνα - μήνα σε φωτογραφίες

Ο πρώτος χρόνος του μωρού σας είναι ένα απίστευτο ταξίδι.

Από νεογέννητο θα γίνει νήπιο και εσείς πραγματικά ούτε που θα καταλάβετε το πόσο γρήγορα θα έχει μεγαλώσει ή έτσι όπως λέμε όλες οι μαμάδες «ξεπεταχτεί». Δείτε παρακάτω μήνα με το μήνα την ανάπτυξη του βρέφους σας.

Αυτή στη φωτογραφία είναι η Juliet. Ένα μωρό που παρακολούθησε το BabyCentre για ένα χρόνο, καταγράφοντας τις αλλαγές της, μήνα με το μήνα.

1ος μήνας

1 mhnos moro

Όταν δείχνουν ένα αντικείμενο στη μικρούλα Juliet, το πρόσωπό της αρχίσει να κάνει μορφασμούς. Αντιδρά κάνοντας κάποιους ήχους για να δείξει τα συναισθήματά της και ίσως χαμογελάσει και λίγο.

Φυσικά και το μωρό σας είναι μοναδικά και μπορεί να κάνει όλα αυτά που αναγράφονται πολύ πιο γρήγορα ή λίγο πιο αργά. Διαβάστε περισσότερα για τον 1ο μήνα του μωρού σας εδώ.

2ος μήνας

2 mhnos moro

Η Juliet, τώρα χαρίζει πολλά χαμόγελα στους ανθρώπους γύρω της. Το χαμόγελο του μωρού σας είναι ίσως ένα από τα πρώτα του κατορθώματα. Όλη η φροντίδα σας, τα φιλιά σας, οι αγκαλιές σας και τα χάδια που κάνετε στο μωρό σας χωρίς να περιμένετε ανταπόδοση, επιτέλους ανταμείβονται με το πιο όμορφο δώρο. Το χαμόγελό του.

Μάθετε περισσότερα για το 2ο μήνα του μωρού σας εδώ.

3ος μήνας

3 minon moro

Η Juliet, αντιδρά με ένα χαμόγελο όταν η μαμά της, της μιλά. Ενθαρρύνετε το μωρό σας να αντιδρά όταν του μιλάτε όσο το δυνατό περισσότερο. Το μωρό σας έχει αναπτύξει έναν ιδιαίτερο δεσμό μαζί σας και παρόλο που θα χαμογελά σε όλους, ίσως δείχνει την προτίμησή του σε κάποιους άλλους.

Μάθετε περισσότερα για τον 3ο μήνα του μωρού σας εδώ.

4ος μήνας

4 minon moro

Αυτό το μήνα η Juliet, έχει αναπτύξει ένα νέο της ταλέντο. Αυτό των push-ups. Όταν τοποθετείται με την κοιλιά προς τα κάτω, σηκώνει το κεφάλι της και τους ώμους, χρησιμοποιώντας ως στήριξη τα χέρια της. Αυτά τα μικρά push-ups βοηθούν τη Juliet να δυναμώνει τους μυς της και της δίνει τη δυνατότητα να βλέπει καλύτερα τη συμβαίνει γύρω της.

Μάθετε περισσότερα για τον 4ο μήνα του μωρού σας εδώ.

5ος μήνας

5 minon moro

Η Juliet είναι απασχολημένη με το να κάνει νέους ήχους αναπτύσσοντας έτσι τις γλωσσικές της δυνατότητες. Αυτό που της αρέσει περισσότερο αυτό το μήνα να κάνει, είναι να φτύνει τα βατόμουρα και να κάνει μπουρμπουλήθρες. Επίσης καταλαβαίνει από πού έρχονται οι ήχοι που ακούει και αμέσως γυρνάει το κεφάλι της προς κάποιον ήχο. Αναγνωρίζει το όνομά της και όταν μιλά κάποιος για εκείνη γυρίζει το κεφάλι της, προσπαθώντας να καταλάβει τι γίνεται και γιατί μιλούν για εκείνη.

Μάθετε περισσότερα για τον 5ο μήνα του μωρού σας εδώ.

6ος μήνας

6 minon moro

Σε αυτό το μήνα κάθεται και γυρίζει από τη μια πλευρά στην άλλη όταν είναι ξαπλωμένη. Αυτό το μήνα της αρέσει να πιάνει και να παίζει με διάφορα παιχνίδια.

Μάθετε περισσότερα για τον 6ο μήνα του μωρού σας εδώ.

7ος μήνας

7 minon moro

Η Juliet απολαμβάνει να παίζει με τη μαμά της. Μπορεί να πάρει πράγματα από το χέρι της μαμάς της και να δώσει επίσης. Ενθουσιάζεται μόλις βλέπει οποιοδήποτε παιχνίδι ενώ έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι κάποια αντικείμενα τα χρησιμοποιούμε διαφορετικά, κάνοντάς της να δείχνει περισσότερο ακόμη ενδιαφέρον.

Μάθετε περισσότερα για τον 7ο μήνα του μωρού σας εδώ.

8ος μήνας

8 minon moro

Η Juliet έχει αρχίσει να μπουσουλάει. Αυτό της δίνει τη δυνατότητα να εξερευνά ακόμη περισσότερο το χρόνο γύρω της.

Μάθετε περισσότερα για τον 8ο μήνα του μωρού σας εδώ.

9ος μήνας

9 minon moro

Τώρα η Juliet είναι εννέα μηνών, είναι αρκετά δυνατή για να σηκωθεί και να σταθεί στα πόδια της ενώ κρατιέται από μία καρέκλα. Μπορεί να περπατήσει ενώ κρατιέται από μια καρέκλα ή ένα τραπέζι ενώ σίγουρα δεν θα αργήσει να περπατήσει και μόνη της.

Μάθετε περισσότερα για τον 9ο μήνα του μωρού σας εδώ.

10ος μήνας

10 minon moro

Η Juliet διασκεδάζει βάζοντας τα παιχνίδια της σε ένα καλάθι, με το να τα βγάζει από εκεί που τα έβαλε και με το να τα ξαναβάζει μέσα σε αυτό. Το να μαζεύει και να σκορπάει τα παιχνίδια της, είναι ίσως από τις πιο ωραίες ασχολίες της. Τώρα μπορεί να παίζει και με μεγαλύτερα παιχνίδια ενώ έχει αρχίσει και να χρησιμοποιεί τον αντίχειρα και τον δείκτη του χεριού της, κάνοντας έτσι ακόμη και πιο λεπτές κινήσεις.

Μάθετε περισσότερα για τον 10ο μήνα του μωρού σας εδώ.

11ος μήνας

11 minon moro

Οι λεξούλες αρχίζουν σιγά-σιγά να βγαίνουν από το στόμα της Juliet. Μπορεί να τις χρησιμοποιεί για να φωνάξει τη μαμά της, για να ζητήσει φαγητό, για να ζητήσει νερό ή ακόμη και να της δώσουν στο χέρι ένα καινούριο παιχνίδι.

Μάθετε περισσότερα για τον 11ο μήνα του μωρού σας εδώ.

12ος μήνας

12 minon moro

Η Juiet έχει πια αρκετή αυτοπεποίθηση για να περπατήσει μόνη της και της αρέσει να σπρώχνει το παιχνίδι με τα ροδάκια μέσα στο σπίτι. Επίσης μπορεί να καταλάβει και να ανταποκριθεί σε απλές ερωτήσεις. Αν για παράδειγμα η μαμά ρωτήσει, «Πεινάς», «Θες νερό;», «Πάμε να αλλάξουμε την πάνα;», η Juliet είναι σε θέση όχι μόνο να καταλάβει αλλά και απαντήσει τι θέλει και τι όχι.

Μάθετε περισσότερα για τον 12ο μήνα του μωρού σας εδώ.

Πάντα να θυμάστε. Το μωρό σας όπως σας αναφέραμε και στην αρχή είναι μοναδικό. Κάποια παιδιά εξελίσσονται γρήγορα ενώ κάποια άλλα όχι. Όπως και να έχει όμως, στον 12ο μήνα όλα τα μωρά θα είναι σε θέση να κάνουν όλα τα παραπάνω. Αν παρατηρήσετε οποιαδήποτε καθυστέρηση στην ανάπτυξή του, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον/την παιδιάτρό σας!

πηγή: babycentre.co.uk

Παιδί 15 μηνών έως δύο ετών: Σημάδια που υποδηλώνουν αναπτυξιακή καθυστέρηση

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved