Οκτώ τρόποι να ενισχύσετε τα επίπεδα νοημοσύνης του μωρού σας

Το όνειρο του κάθε γονιού είναι να μεγαλώσει ένα έξυπνο παιδί.

Οκτώ τρόποι να ενισχύσετε τα επίπεδα νοημοσύνης του μωρού σας

Η χαρά μιας μαμάς δεν περιγράφεται όταν ακούει τον μικρό της Αϊνστάιν να λέει τις πρώτες του λέξεις. Και κάπου εκεί (μια μαμά) αρχίζει να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να μεγαλώσει ένα έξυπνο μωρο.

Τα τρόφιμα πλέον επιλέγονται ώστε να ενισχύσουν τον εγκέφαλό του, τα παιχνίδια διαλέγονται με την ίδια λογική και καθετί συμβαίνει γύρω από το μωρό έχει μόνο έναν στόχο. Να το κάνει εξυπνότερο.

Και όμως, υπάρχει τρόπος να γίνει εξυπνότερο το παιδί, για αυτό σταματήστε να σνομπάρετε τους γονείς που σας λένε ότι δίνουν στο παιδί, φρούτα, χόρτα και καρπούς για να το κάνουν πιο έξυπνο γιατί έχουν δίκιο.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που ευθύνονται για την ανάπτυξη του εγκεφάλου στα μωρά, παράγοντες που τα βοηθούν να γίνουν έξυπνα. Ποιοι είναι αυτοί οι παράγοντες; Ορίστε 8 από αυτούς, έτσι όπως τους παρουσίασε το momjunction.com.

eksipno moro 2

Μην ξυπνάτε το μωρό σας

Μια μελέτη έδειξε ότι μία λιγότερη ώρα ύπνου κάθε βράδυ θα μπορούσε να μειώσει δύο γνωστικά έτη σε ένα παιδί. Ο εγκέφαλος ενός μωρού αναπτύσσεται γρήγορα κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Βεβαιωθείτε τα επίπεδα δραστηριότητάς τους είναι υψηλά

Η έρευνα δείχνει ότι υπάρχει ισχυρή σχέση μεταξύ της εγκεφαλικής ανάπτυξης και της σωματικής δραστηριότητας στα μωρά. Οι γονείς για αυτό το λόγο θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι το μωρό τους μία ώρα τουλάχιστον την ημέρα, έχει φυσική δραστηριότητα. Τα υψηλότερα επίπεδα δραστηριότητας αυξάνουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο και σε άλλα μέρη του σώματος, κάνοντας έτσι ένα μωρό να έχει καλύτερη μνήμη και ικανότητες μάθησης. Περάστε αρκετό χρόνο με το μωρό σας και σιγουρευτείτε ότι παίζετε αρκετή ώρα μαζί του.

Επιλέξτε τη σωστή μουσική για το μωρό σας

Η έκθεση των μωρών σε καταπραϋντικές μελωδίες είναι ευεργετική για την ανάπτυξη του εγκεφάλου τους, ενισχύοντας έτσι τις γνωστικές τους δεξιότητες. Έρευνες έχουν δείξει ότι η μουσική απελευθερώνει μια «δεσμευτική» ορμόνη που ονομάζεται ωκυτοκίνη. Η ίδια ορμόνη απελευθερώνεται ενώ θηλάζει επίσης. Τα μωρά που ακούνε καλή μουσική έχουν καλύτερη μνήμη και γίνονται λιγότερο ανήσυχοι ως ενήλικες.

Μιλήστε στο μωρό σας

Οι έρευνες έδειξαν ότι όταν μιλάτε στο μωρό σας ενισχύετε τις δεξιότητες του λεξιλογίου ήδη από την ηλικία των 18 μηνών. Η συζήτηση βοηθάει τα μωρά να κατανοήσουν τις κινήσεις του χείλους, τους ήχους και την προφορά μιας γλώσσας!

eksipno moro 1

Υγιεινές διατροφικές συνήθειες

Η διατροφή μωρού είναι το Α και το Ω. Τα φρούτα, τα χόρτα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα αποξηραμένα φρούτα, τα αυγά, τα καρύδια και οι σπόροι είναι λίγα από όλα εκείνα που πρέπει να τρώει ένα μωρό για να γίνει έξυπνο.

Βοηθήστε τα να διατροφή μωρού

Όσο περισσότερη παρέα κάνει με διαφορετικούς ανθρώπους τόσα περισσότερα θα μάθει.

Ιστορίες για καληνύχτα

Μια ιστορία λίγο πριν το μωρό σας κοιμηθεί, δεν το βοηθάει μόνο να δεθεί μαζί σας αλλά αναπτύσσει και τον εγκέφαλό του. Μελέτες έχουν δείξει αρκετές νευρολογικές διαφορές μεταξύ των παιδιών άκουγαν ιστορίες κατά την βρεφική τους ηλικία και παιδιών που δεν άκουγαν.

Θηλασμός

Το μητρικό γάλα είναι σαν ένα μαγικό φίλτρο. Το μητρικό γάλα είναι γεμάτο με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που ωφελούν την πλήρη ανάπτυξη του μωρού.

Παρόλο που όλα τα παραπάνω θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα έξυπνο μωρό, τίποτα δεν συγκρίνεται με την αγάπη, τη φροντίδα και τη δική σας προσοχή. Τα ευτυχισμένα μωρά που μεγαλώνουν σε ένα αγαπημένο και υπέροχο περιβάλλον γίνονται έξυπνοι ενήλικες.

Διαβάστε επίσης:
Ποια είναι η καλύτερη ηλικία να κάνει μια γυναίκα έξυπνα παιδιά

Αυτοί είναι οι παράγοντες που κάνουν το παιδί πιο έξυπνο

Το πόσο έξυπνο είναι το παιδί είναι καθαρά θέμα κληρονομικότητας;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved