Φροντίδα μωρού: Όλα όσα χρειάζεστε για να φροντίσετε το νεογέννητο σε ένα άρθρο

Φροντίδα μωρού: Τι χρειάζεται να κάνετε για να μεγαλώσετε ένα υγιές μωρό

Φροντίδα μωρού: Όλα όσα χρειάζεστε για να φροντίσετε το νεογέννητο σε ένα άρθρο

Όταν ψάχνετε να βρείτε στη Google πληροφορίες σχετικά γύρω από το θέμα «φροντίδα μωρού» θα πρέπει να θυμάστε ότι αυτό που θα πρέπει να κάνετε, είναι απλά πράγματα που θα σας βοηθήσουν να μεγαλώσετε ένα υγείες και ευτυχισμένο μικρό ανθρωπάκι. Αυτό θα το καταφέρετε μόνο μέσα από τις σωστές επιλογές που θα είναι κατάλληλες για το μωρό σας.

Το πρόγραμμα σχετικά με τη φροντίδα του μωρού σας θα πρέπει αν το σχεδιάσετε από τη στιγμή που θα μείνετε έγκυος στο μικρό σας. Από την πρώτη στιγμή που θα αρχίσει να μεγαλώνει η κοιλίτσα σας, θα πρέπει να προετοιμάζεστε για την άφιξη του μικρού σας.

Οι πρώτες ημέρες με το μωρό στο σπίτι ίσως είναι δύσκολες, αλλά πάντα να θυμάστε πώς αργότερα όλα όσα θα κάνετε για να φροντίσετε το μωρό σας θα γίνουν ρουτίνα. Τι πρέπει λοιπόν να κάνετε για το μικρό σας;

frontida morou 6
  • Να του μιλάτε
  • Να του αλλάζετε τις πάνες
  • Να το ταίζετε
  • Να το ντύνετε
  • Να το βάζετε για ύπνο
  • Να το κάνετε μπάνιο
  • Να το αγκαλιάζετε

Το μωρό σας, απλά θέλει να είναι μαζί σας. Να είναι κοντά σας, να ακούει τη φωνή σας, να απολαμβάνει την αγάπη σας και τα χάδια σας, να είναι καθαρό, να είναι στεγνό, να είναι χορτάτο και να έχει την αμέριστη προσοχή σας.

Φροντίδα μωρού = Ρουτίνα μωρού

frontida morou 3

Αφού οι πρώτες εβδομάδες θα περάσουν, θα νιώθετε περισσότερη αυτοπεποίθηση και θα είστε έτοιμη να επανέλθετε στη φυσιολογική σας ζωή.

Αυτή είναι η κατάλληλη περίοδος να βάλετε σε πρόγραμμα την καθημερινότητα με το μωρό σας και να καθιερώσετε αυτό που λέμε όλοι οι γονείς, ρουτίνα. Η ρουτίνα συνδυάζει όλα εκείνα που κάνατε και κάνετε καθημερινά για να φροντίσετε το μωρό σας και ίσως ενταχθούν και κάποια άλλα πράγματα.

Θα ανακαλύψετε ότι η ρουτίνα όχι μόνο διατηρεί ήσυχο το μωράκι σας μιας και γνωρίζει τι θα συμβεί για παράδειγμα, μετά από κάθε γεύμα ή μετά από κάθε μπάνιο, αλλά και εσείς γνωρίζετε πότε πρέπει να κοιμηθεί, πότε να κάνει μπάνιο και πότε να φάει, ώστε να προγραμματίσετε μια βόλτα με φίλους ή μια εξόρμηση στην εξοχή ή στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού στο χωριό.

Διαβάστε επίσης:
Πώς να μάθετε το μωρό σας να έχει πρόγραμμα

Οι πρώτες 40 ημέρες μετά τη γέννα: Οδηγός για νέες μαμάδες

Δέκα συμβουλές για τον πρώτο μήνα με το μωρό στο σπίτι

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved