Δίαιτα μετά τον τοκετό: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη δίαιτα μετά τον τοκετό.

Δίαιτα μετά τον τοκετό: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μετά τον ερχομό του μωρού, στις περισσότερες νέες μανούλες γεννιέται η έντονη επιθυμία να επιστρέψουν στα κιλά, που είχαν πριν την εγκυμοσύνη και σύντομα να χωρέσουν και πάλι στο αγαπημένο τους τζιν. Βλέποντας, μάλιστα, και διάσημες μανούλες να τα καταφέρνουν, από τις πρώτες κιόλας μέρες μετά τον τοκετό, η επιθυμία αυτή γίνεται όλο και πιο έντονη.

Κι, όμως, το τελευταίο είναι ένα από τα πολλά πράγματα, που πρέπει να γνωρίζετε, πριν ξεκινήσετε κάποια δίαιτα μετά τον τοκετό! Ας δούμε, ποια είναι αυτά.

diaita meta ton toketo 3



Κάν’ το όπως οι celebrities. Σε αυτή την περίπτωση δεν ισχύει. Ναι, μπορείς να ακολουθήσεις κάποια διατροφή ή δίαιτα, που προτείνει κάποια διάσημη μαμά, όμως, μην περιμένεις και μη μπαίνεις στη σύγκριση «γιατί εγώ δε μπορώ να χάσω τόσο γρήγορα τα κιλά». Το κάθε σώμα και ο κάθε μεταβολισμός είναι διαφορετικός. Άλλες γυναίκες επανέρχονται γρήγορα, άλλες πιο εύκολα και άλλες δυσκολεύονται. Επίσης, παίζουν ρόλο και τα κιλά που πήρατε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ψυχραιμία. Κάθε πράγμα στον καιρό του. Οπλιστείτε με υπομονή, θέστε ρεαλιστικούς στόχους και να λαμβάνετε πάντα υπόψιν το μεταβολισμό σας και πόσο εύκολα ή δύσκολα, χάνετε κιλά. Μην είστε ανυπόμονες και μην καταφεύγετε σε ακραίες κινήσεις και δίαιτες.

Να είστε ψυχολογικά έτοιμες. Μόνο τότε θα μπορέσετε να ακολουθήσετε το διατροφικό πρόγραμμα. Θα πρέπει να ακολουθήσετε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο, που θα αποτελείται από 3 πλήρη γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό) και δύο ενδιάμεσα μικρογεύματα

Εάν δεν θηλάζετε:

Προσπαθήστε να τρώτε λίγο λιγότερο απ’ ό,τι θα τρώγατε για να διατηρήσετε το βάρος σας. Υπολογίστε ότι η μέση γυναίκα χρειάζεται γύρω στις 1.800 - 2.200 θερμίδες την ημέρα για να διατηρήσει το βάρος της.

Κάντε στην άκρη τροφές, γλυκά και αναψυκτικά με ζάχαρη, που προσθέτουν θερμίδες. Περιορίστε τις «ατασθαλίες», μόνο σε μία την εβδομάδα

Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή, που θα περιλαμβάνει ψάρι, ακατέργαστους υδατάνθρακες (αποτελούν την καλύτερη πηγή ενέργειας), άπαχα κρέατα, όπως κοτόπουλο, γαλοπούλα.

Προτιμήστε τα προϊόντα ολικής άλεσης, καθώς προσφέρουν στον οργανισμό πολλαπλά οφέλη λόγω του αυξημένου περιεχομένου τους σε φυτικές ίνες.

Εντάξτε την άσκηση στη ζωή σας. Αν δεν έχετε χρόνο για γυμναστήριο, ξεκινήστε το περπάτημα. Είναι, επίσης, πολύ ωφέλιμο για τον οργανισμό

diaita meta ton toketo 1

Εάν θηλάζετε

Εάν είστε θηλάζουσα μανούλα, θα πρέπει να καταναλώνετε καθημερινά 200 έως 500 θερμίδες περισσότερες απ’ ό,τι πριν από την εγκυμοσύνη. Αυτό, όμως, δεν ισχύει εάν ήσασταν υπέρβαρες πριν μείνετε έγκυοι.

Να καταναλώνετε πολύ νερό και υγρά, ενώ επιλέξτε σνακ όπως σταφίδες, κράκερ σίκαλης και ξηρούς καρπούς.

Εντάξτε στη διατροφή σας τροφές με βιταμίνη C, που βρίσκεται εκτός από τα πορτοκάλια, στα ακτινίδια, τις πατάτες, στα πράσινα λαχανικά, στις κόκκινες και τις κόκκινες πιπεριές.

Διαβάστε επίσης

Δίαιτα μετά τον τοκετό: 15 must-have φαγητά για τις νέες μανούλες

Δίαιτα μετά την εγκυμοσύνη: Χάστε τα κιλά, εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved