Μικρά μυστικά για να χορταίνει το μωρό σας τον ύπνο

Δυσκολεύεστε με τον ύπνο του μωρού; Προσπαθείτε να βρείτε τρόπους να κοιμάται περισσότερο; Διαβάστε παρακάτω!

Μικρά μυστικά για να χορταίνει το μωρό σας τον ύπνο

Ο ύπνος για τον οργανισμό είναι μία βιολογική και ζωτικής σημασίας ανάγκη. Για μεγάλους και για μωρά. Όταν πρόκειται, όμως, για μωρά είναι και ένα μεγάλο (για κάποιους το μεγαλύτερο) πρόβλημα για τους γονείς. Γιατί υπάρχουν και τα μωρά εκείνα, που δυσκολεύονται να βρούνε τους ρυθμούς και έχουν θέμα με τον ύπνο και μεγαλώνοντας.

Αν ανήκετε στην κατηγορία των μαμάδων, που το παιδάκι σας, δεν είναι εύκολο στον ύπνο, αλήθεια έχετε σκεφτεί να είχατε ένα μαγικό ραβδάκι, για να το κάνετε… υπναρά; Να έχετε κι εσείς λίγο χρόνο να χαλαρώσετε ή να κοιμηθείτε σερί μία νύχτα, χωρίς να χρειαστεί να ξυπνήσετε μέσα στη νύχτα, επειδή κλαίει. Μαγικό ραβδάκι δεν υπάρχει. Υπάρχουν, όμως, μικρά μυστικά που μπορούν να βοηθήσουν το μωράκι σας να κοιμάται, καλά.

moro ypnos 2

Ένα ξεκούραστο μωρό, είναι ένα ευτυχισμένο μωρό. Αυτό που θα πρέπει να ξέρετε, είναι ότι η ξεκούραση είναι το παν και για τα μωρά. Και αν είναι ξεκούραστα κι έχουν κοιμηθεί καλά, θα είναι ήρεμα τις ώρες που είναι ξύπνια.

Ορίστε μία συγκεκριμένη ώρα που θα κοιμάται. Οι ειδικοί προτείνουν το διάστημα 7 με 8 μ.μ., ως ένα «φιλικό» χρονικό διάστημα για να κοιμάται το μωρό. Αν δεν τηρείτε την ώρα που έχετε ορίσει και το ωράριο ύπνου είναι άστατο, το μωρό θα έχει ανησυχία, γκρίνια και θα του είναι πιο δύσκολο να κοιμηθεί.

Φτιάξτε μία ρουτίνα ύπνου. Πριν το βάλετε για ύπνο, ακολουθήστε κάθε βράδυ ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Κάντε το ένα μπανάκι, ένα μασάζ, διαβάστε του ένα παραμύθι (ναι, τα μωράκια νιώθουν υπέροχα όταν ακούνε τη φωνή της μαμάς να τους διαβάζει). Μόλις ολοκληρώσετε τα παραπάνω, το βάζετε στην κούνια. Μην αφήσετε, δηλαδή, να περάσει παραπάνω από ένα μισάωρο, διότι η ρουτίνα, πάει… περίπατο, αφού δεν θα τη συνδέσει το μωρό με τον ύπνο.

moro ypnos 1



Βάλτε το μωρό για ύπνο κουρασμένο, αλλά ξύπνιο. Μάθετε στο μωρό σας πώς να κοιμάται, χωρίς εσάς. Για παράδειγμα, αν το θηλάζετε και το βάζετε για ύπνο, το μωρό, αν ξυπνήσει μέσα στη νύχτα, θα θέλει να θηλάσει για να κοιμηθεί πάλι. Αντίθετα, αν το βάζετε στην κούνια του νυσταγμένο και φεύγετε, μαθαίνει σιγά σιγά ότι θα πρέπει να κοιμάται μόνο του.

Ψυχραιμία. Το μωρό δεν διαθέτει ένα μαγικό κουμπί, όπου από τη μία στιγμή στην άλλη, θα κοιμηθεί. Θέλει υπομονή. Θα πρέπει να ξέρετε ότι η ένταση και ο εκνευρισμός, που ενδεχομένως έχετε, μεταφέρονται στο μωρό. Και δυσκολεύεται και το ίδιο. Αν, λοιπόν, δεν τον παίρνει εύκολα ο ύπνος, ένα γλυκό νανούρισμα είναι μία καλή ιδέα.

Διαβάστε επίσης

Ύπνος και παιδί: Οι πέντε πιο συχνοί μύθοι

Ύπνος μωρού: Μία μαμά μοιράζεται το παράδοξο μυστικό για να μην ξυπνάει η κόρη της τα βράδια

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved