Πώς ένας hacker θα μπορούσε να «εισβάλλει» στα κινητά της Δούκισσας Νομικού και του Σάκη Τανιμανίδη

Ακούμε και διαβάζουμε συχνά για τους κινδύνους του Διαδικτύου και η αλήθεια είναι ότι αισθανόμαστε πολλές φορές ανασφαλείς όταν έχουμε να κάνουμε με ηλεκτρονικές συναλλαγές και φυσικά, με τις ιντερνετικές κινήσεις των παιδιών μας!

Πώς ένας hacker θα μπορούσε να «εισβάλλει» στα κινητά της Δούκισσας Νομικού και του Σάκη Τανιμανίδη

Είτε το θέλουμε είτε όχι το Διαδίκτυο βρίσκεται πλέον παντού και στις περισσότερες περιπτώσεις, αρκεί το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό για να εκθέσουμε τους εαυτούς μας στους κινδύνους του Ίντερνετ. Στο Διαδίκτυο, οποιοσδήποτε μπορεί να προσποιηθεί ότι είναι εσύ και για αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή ειδικά για εμάς τις μητέρες.

Πώς μπορεί μια μανούλα που έχει παιδιά στην εφηβεία να πείσει τον γιο ή την κόρη της να μην έχει επαφή με ένα smartphone; Υπάρχει περίπτωση να κρατήσει το παιδί της μακριά από τον κόσμο του Ίντερνετ; Στην εποχή που ζούμε αυτό είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο, ωστόσο, υπάρχουν κινήσεις που μπορούν να βοηθήσουν να σερφάρουμε ξέγνοιαστα από το κινητό και την ίδια ώρα, να δείξουμε στα παιδιά μας τον «δρόμο» που αξίζει να ακολουθήσουν για να κάνουν την παρουσία τους στο Διαδίκτυο περισσότερο ασφαλή.

photo 1 2

Αφορμή για να γράψουμε αυτό το άρθρο στάθηκε το χθεσινό περιστατικό με έναν τύπο με μουστάκι, που κατέλαβε τους λογαριασμούς της Δούκισσα Νομικού και του Σάκη Τανιμανίδη στο Instagram. Μέχρι να αποκαλυφθεί η αλήθεια, η ιστορία προκάλεσε αίσθηση στο Διαδίκτυο και μας έδωσε την ευκαιρία να μιλήσουμε στα παιδιά μας για τη σημασία της προστασίας των κινητών τηλεφώνων και όλων όσων βρίσκονται αποθηκευμένα σε αυτά.

Ναι, όσο και αν δεν θέλουμε να το σκεπτόμαστε, η αλήθεια είναι ότι αυτές οι μικρές και «έξυπνες» συσκευές «κρύβουν» μέσα τους πολύτιμα δεδομένα για εμάς και τις οικογένειές μας.

Τα μηνύματα, τα οικογενειακά βίντεο, οι προσωπικές φωτογραφίες που ανταλλάσσουμε στα social media, οι εφαρμογές, τα επαγγελματικά και προσωπικά μας email και τα στοιχεία από τις τραπεζικές μας συναλλαγές: Βρίσκονται όλα στα smartphone μας και συνεπώς χρειάζονται προστασία.

photo 2 2

Όλες μας αναρωτηθήκαμε τι πραγματικά συνέβη και ομολογούμε πως εμείς -ως μητέρες- χαρήκαμε ιδιαίτερα όταν το «μυστήριο» λύθηκε διότι, όπως έγινε γνωστό, η «επίθεση» του hacker ήταν μέρος της νέας, «έξυπνης» ενέργεια της COSMOTE για την ευαισθητοποίησή μας όσον αφορά στους κινδύνους που ελλοχεύουν όταν σερφάρουμε ή κάνουμε άλλες συναλλαγές από το κινητό!

Η εν λόγω ενέργεια, λοιπόν, κατάφερε να κερδίσει τόσο τη δική μας προσοχή όσο και των παιδιών μας και μας έκανε να θυμηθούμε ξανά πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε τα πάντα για το κινητό μας και να μπορούμε να ελέγχουμε την προστασία της συσκευής μας κάθε στιγμή. Αν θέλετε, λοιπόν, να ενημερωθείτε για το πώς θα προστατέψετε το κινητό σας εγκαίρως και να μην την… «πάθετε» σαν τη Δούκισσα και τον Σάκη δείτε την ασφαλή επιλογή που ανακαλύψαμε. Σίγουρα αξίζει.

Δείτε το βίντεο για να μάθετε περισσότερα:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved