Ψηλοτάκουνα παπούτσια στην εγκυμοσύνη: Διάσημες που δεν τα αποχωρίστηκαν (pics)

Κάνει ή όχι μια εγκυμονούσα να φοράει ψηλοτάκουνα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της;

Ψηλοτάκουνα παπούτσια στην εγκυμοσύνη: Διάσημες που δεν τα αποχωρίστηκαν (pics)

Συχνά οι γυναίκες που φορούν στην καθημερινότητά τους, ψηλά τακούνια ανησυχούν για το εάν μπορούν να τα φορούν ή όχι κατά τη διάρκεια της κύησής τους. Τι ισχύει λοιπόν και τι όχι; Επιτρέπονται ή όχι τα ψηλοτάκουνα στην εγκυμοσύνη;

Πολλές είναι εκείνες οι γυναίκες που φοράνε ψηλοτάκουνα παπούτσια και τους εννέα μήνες της κύησης, αλλά οι γιατροί είναι αντίθετοι σε αυτό και έχουν λόγους. Ορίστε μερικοί παρακάτω.

Ισορροπία

Φορώντας τακούνια έχετε πιθανότητες να χάσετε την ισορροπία σας και να χτυπήσετε

Πρησμένα πόδια

Μια γυναίκα αν φορά ψηλά τακούνια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενδέχεται να προκαλέσει οίδημα ή πρήξιμο στα πόδια της.

Κράμπες

Όταν φοράτε ψηλοτάκουνα για μεγάλο χρονικό διάστημα προκαλούνται κράμπες στους μυς, που ενδέχεται να επιδεινωθούν κατά τη διάρκεια της κύησης.

Πόνος στην πλάτη

Τα ψηλά τακούνια υποτίθεται ότι αλλοιώνουν τη στάση του σώματος. Οι μυς της πυέλου πιέζονται προς τα εμπρός, δίνοντας ένα πιο όρθιο σχήμα στην πλάτη σας. Φορώντας τακούνια βάζετε υπερβολική πίεση τόσο στην πύελο όσο και τις πίσω αρθρώσεις και η στήριξη αυτή δεν είναι σωστή.

Αν παρόλα αυτά δεν μπορείτε να αποχωριστείτε τα ψηλοτάκουνά σας και θέλετε να μιμηθείτε τις παρακάτω σταρ που φορούσαν τα ψηλά τους παπούτσια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές ασφαλείας:

  • Σύμφωνα με το momjunction.com μπορείτε να φοράτε τακούνια κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας.
  • Δοκιμάστε τα χαμηλά τακούνια με σταθερό πάτο.
  • Αγοράστε ανατομικά παπούτσια που θα είναι άνετα.
  • Αποφύγετε τα τακούνια στιλέτο και τις πλατφόρμες καθώς δεν θα μπορείτε να έχετε σταθερό βάδισμα και ισορροπία.
  • Αν πρέπει να φοράτε τακούνια κατά τη διάρκεια της ημέρας για πολλές ώρες, φροντίστε να κάνετε αρκετά διαλείμματα. Βγάλτε τα παπούτσια, σηκώστε ψηλά τα πόδια σας για λίγο και έπειτα φορέστε τα ξανά.
  • Αν θέλετε να πάτε σε κάποιο πάρτι και να φορέσετε τα τακούνια σας, φροντίστε να κάθεστε κάπου παρά να είστε όρθια όλη την ώρα.
  • Αντικαταστήστε τα τακούνια με φλατ παπούτσια

Δείτε στην gallery που ακολουθεί ποιες σταρ είναι εκείνες που δεν αποχωρίστηκαν τα ψηλοτάκουνα στην εγκυμοσύνη τους:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved