Αυτά τα τρίδυμα μπήκαν στα βιβλία της Ιατρικής καθώς έγραψαν ιστορία - Μάθετε το λόγο (vid)

Τα τρίδυμα διαγνώστηκαν με κρανιοσυνοστέωση κάτι που μπορεί να περιορίσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Αυτά τα τρίδυμα μπήκαν στα βιβλία της Ιατρικής καθώς έγραψαν ιστορία - Μάθετε το λόγο (vid)

Η κρανιοσυνοστέωση, επηρεάζει περίπου 1 στα 2.500 νεογέννητα και τα μωρά άρχισαν τις χειρουργικές επεμβάσεις μόλις έγιναν 11 εβδομάδων. Είναι η πρώτη φορά που χειρουργοί έκαναν επέμβαση σε τρίδυμα και μάλιστα στο κρανίο τους!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. H Amy Howard γέννησε τον Οκτώβριο του 2016 τον Jackson, τον Hunter και τον Kaden. Η ίδια και ο σύζυγός της Michael έγιναν για πρώτη φορά γονείς και η Amy αγχωνόταν που θα αποκτούσε τρίδυμα. «Μου πήρε λίγο χρόνο για να συνηθίσω αυτή την ιδέα, για να είμαι ειλικρινής», είπε σε συνέντευξή της.

Τα μωρά γεννήθηκαν εγκαίρως αλλά σύντομα διαγνώστηκαν με κρανιοσινωστίση, μια σπάνια διαταραχή όταν τα οστά του κρανίου ενός μωρού συγχωνεύονται πολύ νωρίς.

TRIDIMA 2

Ο Δρ David Chesler, παιδιατρικός νευροχειρουργός στο Νοσοκομείο, είπε σε δήλωσή του ότι «οι εγκέφαλοι των παιδιών «τίθενται υπό πίεση ... Αυτό μπορεί να είναι επιζήμιο για τον εγκέφαλο, την όραση και γενικότερα τη ζωή τους. Δεν είναι άμεσα απειλητικό, αλλά μπορεί να προκαλέσει σοβαρότερες συνέπειες αργότερα!».

Οι χειρουργικές επεμβάσεις έγιναν τον Ιανουάριο του 2017 και όταν τα μωρά ήταν μόλις 11 εβδομάδων. Σύμφωνα με το νοσοκομείο, η συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση δεν είχε εκτελεστεί ποτέ τρίδυμα πιο πριν.

Ο Δρ Chesler είπε ότι επρόκειτο για μια ενδοσκοπική χειρουργική επέμβαση. Χρησιμοποιώντας ένα ενδοσκόπιο και ένα αρμονικό νυστέρι, έκανε μικρές τομές στο κάθε κεφάλι των αγοριών, κόβοντας μια λωρίδα οστού και αφαιρώντας τη συγκολλημένη ραφή. Και οι τρεις επεμβάσεις ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία και τα μωρά επέστρεψαν στο σπίτι τους μόλις δυο μέρες αργότερα.

Τα παιδιά από τη μέρα της επέμβασης έπρεπε να φορούν ειδικά προσαρμοσμένα κράνη έως και 23 ώρες την ημέρα για έξι με εννέα μήνες, προκειμένου να διαμορφωθούν τα κρανία τους καθώς μεγαλώνουν.

πηγή: indipendent.co.uk

Διαβάστε επίσης:

Έγκυες τρίδυμες έκαναν μαζί το υπερηχογράφημά τους (βίντεο)

Τριπλή ευτυχία: Αφού είχαν 3 αγόρια, ο Θεός τους ευλόγησε με τρίδυμες κόρες! (εικόνες)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved