Τι σημαίνει το όνομα του μωρού σας που αρχίζει από Β;

Έχετε επιλέξει όνομα που αρχίζει από Β για το μωρό σας; Δείτε τι σημαίνει!

Τι σημαίνει το όνομα του μωρού σας που αρχίζει από Β;

Όλα τα ονόματα έχουν τη χάρη τους και τη σημασία τους. Κάποιοι λένε ότι το σύμπαν συνωμοτεί και ο καθένας μας ονομάζεται με το όνομα που του επιφυλάσσει η μοίρα του! Σήμερα θα δούμε μερικά από τα πολλά ονόματα που αρχίζουν από το γράμμα Β. Τι σημαίνουν; Ίσως έτσι μάθετε πολλά για το χαρακτήρα του μωρού σας ή εμπνευστείτε για το τι όνομα θα δώσετε στο μωράκι που πρόκειται να βαφτίσετε!

Βαλεντίνος, Βαλεντίνη

Σημαίνει στα λατινικά «δυνατός, ρωμαλέος». Από την εποχή του Μεσαίωνα, ο Άγιος Βαλεντίνος θεωρείται προστάτης των ερωτευμένων. Γιορτάζουν στις 14 Φεβρουαρίου. Εύκολος και προσαρμόσιμος χαρακτήρας, που απεχθάνεται τον κομφορμισμό κι αναζητά την ανεξαρτησία. Φοβάται τη μοναξιά και τη φτώχεια. Η Βαλεντίνη θέλει να φαίνεται δυνατή, της αρέσουν οι πρωτότυπες ιδέες και συχνά γνωρίζει, χωρίς να την επιζητά ιδιαίτερα, την αναγνώριση.

mora onomata 1

Βανέσσα

Όνομα γερμανικής προέλευσης. Στα ελληνικά ονομάζεται έτσι μια ωραία πεταλούδα με δαντελωτά φτερά. Αναλυτικός χαρακτήρας, έχει τη μανία της τελειότητας. Αυθόρμητη και ενθουσιώδης, περνάει από διαφορετικές φάσεις στη ζωή της.

Βάντα

Όνομα γερμανικής προέλευσης. Προσωπικότητα δημιουργική και ανεξάρτητη. Ήρεμη αλλά πεισματάρα, είναι συχνά κλεισμένη στον εαυτό της.

Βαρδάρα

Από την αρχαία λέξη «βάρβαρος». Αγία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, προστάτης του Πυροβολικού. Γιορτάζει στις 4 Δεκεμβρίου. Έξυπνη, ρεαλίστρια και χωρίς εξάρσεις, η Βαρβάρα αγαπάει τα παιδιά, τα ζώα και τη φύση. Είναι οργανωτική, προγραμματισμένη και πιστή στα συναισθήματα της. Αναζητάει συναισθηματική και υλική ασφάλεια.

Βαρνάβας

Δυο Άγιοι της Ορθόδοξης Εκκλησίας φέρουν αυτό το όνομα. Γιορτάζει στις 11 Ιουνίου. Εύκολος χαρακτήρας, χωρίς απρόβλεπτες πλευρές. Ψύχραιμος και σταθερός στις επιλογές του.

Βασίλειος, Βασιλική

Προέρχεται από τη λέξη «βασιλιάς, βασιλικός». Ο Βασίλειος ο Μέγας, αρχιεπίσκοπος Καισαρείας δεν είναι άλλος, βέβαια, απ' τον γνωστό μας Αη-Βασίλη, που γιορτάζει κάθε Πρωτοχρονιά. Ο Βασίλης είναι άνθρωπος της σκέψης, με καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία και πολύ... απόλυτος. Πεισματάρης, του λείπουν συνήθως η ευελιξία κι η προσαρμοστικότητα. Του αρέσει να κάνει το «δικό του» και τα καταφέρνει. Πιο συμβατική, η Βασιλική δίνει μεγάλη σημασία στα υλικά αγαθά. Φιλόδοξη, ακολουθεί το δρόμο της με ρεαλισμό και χωρίς να παίρνει μεγάλα ρίσκα.

Βεατρίκη

Από τη λατινική λέξη Beata, που σημαίνει «μακάρια». Η Βεατρίκη, κόρη του Μαρκήσιου της Φερράρα, αποσύρθηκε από τα εγκόσμια όταν πέθανε ο αρραβωνιαστικός της κι ίδρυσε ένα μοναστήρι Βενεδικτίνων. Επίμονη, έχει ανοιχτό μυαλό και αρκετά κλειστό χαρακτήρα. Αξιοπρεπής και χαριτωμένη.

Βελισσάριος

Βυζαντινός στρατηγός, της εποχής του Ιουστινιανού, Μια από τις λαμπρότερες στρατιωτικές φυσιογνωμίες της εποχής του, έσωσε την Κωνσταντινούπολη απ' τους Ούννους. Γενναίος και αφοσιωμένος στις ιδέες του και στους ανθρώπους που αγαπά, ο Βελισσάριος αποδεικνύεται συχνά πιο ντροπαλός απ' όσο "μοιάζει.

Βενετία

Από την ομώνυμη πόλη της Ιταλίας. Στην Ελλάδα, συνηθίζεται πιο πολύ στα νησιά. Εργατική, χαρούμενη και λίγο επιπόλαιη, έχει συχνά ωραία φωνή.

Βέρα

Στα λατινικά σημαίνει «αληθινή» κι είναι ένα όνομα πολύ διαδεδομένο απ' τη Ρωμαϊκή εποχή. Γοητευτική, με έντονη σεξουαλικότητα, η Βέρα είναι δημιουργική και διαθέτει μεγάλη φαντασία. Χαρακτήρας άστατος.

Βερενίκη

Κόρη του Λαγού και της Αντιγόνης, απέκτησε ένα γιο απ' τον Φίλιππο τον Μακεδόνα. Ο Θεόκριτος επαινεί την ευφυΐα και την ομορφιά της. Πνευματώδης, αγαπάει την τέχνη κι επιδίδεται στον αθλητισμό. Δεν χάνει εύκολα την ψυχραιμία της.

Βερόη

Νύμφη, κόρη της Αφροδίτης. Προτίμησε τον Διόνυσο απ' τον Ποσειδώνα. Ο τελευταίος κατάφερε, όμως, να την κάνει δικιά του την ώρα που εκείνη αντλούσε νερό. Δειλή, ευαίσθητη κι ονειροπόλα. Έχει πολύ καλή καρδιά, αλλά κινδυνεύει να πέσει θύμα των άλλων. Βηθλεέμ. Από την ομώνυμη πόλη, όπου γεννήθηκε ο Χριστός. Τέλεια σύζυγος και μητέρα. Δραστήρια και κεφάτη, αλλά λίγο επιπόλαιη. Ξέρει να χαίρεται τη ζωή.

Βησσαρίων

Καρδινάλιος απ' την Τραπεζούντα. Έλληνας κληρικός από τη Θεσσαλία που έγινε Άγιος. Γιορτάζει στις 15 Σεπτεμβρίου.
Σχολαστικός και σοβαρός, είναι συνήθως μοναχικός τύπος. Αφιερώνεται στη μελέτη.

Βίβιαν

Από τη λατινική λέξη Vivere, που σημαίνει «ζω». Στην Ευρώπη, το όνομα αυτό διαδόθηκε από την ομώνυμη νεράιδα που πρωταγωνιστούσε σε πολλούς θρύλους του Μεσαίωνα. Υπάρχει και Αγία. Αγχώδης και αρκετά συμβατική, η Βίβιαν προσπαθεί πάντα να είναι καλή σύζυγος, καλή μητέρα, καλή νοικοκυρά και καλή στη δουλειά της, με αποτέλεσμα να χάνει, πολλές φορές, την ψυχραιμία της. Συνήθως, όμως, τα καταφέρνει.

mora onomata 3

Βικέντιος

Μάρτυρας της Χριστιανικής Εκκλησίας επί Διοκλητιανού. Άγιος των Καθολικών, ίδρυσε το Τάγμα των Λαγαριτών και την Αδελφότητα των Γυναικών του Ελέους.
Ικανός, αποφασιστικός, διαθέτει έντονο κριτικό πνεύμα. Εκκεντρικός. Έχει υπερβολική αυτοπεποίθηση.

Βίκτωρ, Βικτώρια

Σημαίνει στα λατινικά «νίκη». Άγιος της Καθολικής Εκκλησίας. Όνομα πολλών βασιλέων της Ευρώπης, και βέβαια, της περίφημης βασίλισσας της Αγγλίας. Βίκτωρ ονομαζόταν κι ένας διάσημος μεταβυζαντινός αγιογράφος από τη Ζάκυνθο, που έζησε τον 17ο αιώνα. Φαίνονται φιλελεύθεροι, στο βάθος είναι όμως πουριτανοί και συντηρητικοί. Δεν εκδηλώνουν εύκολα τα αισθήματα τους. Αρκετά ρομαντικοί, αγαπούν την τέχνη.

Βιόλα

Από το ομώνυμο λουλούδι. Όνομα ρομαντικό, που δεν συναντάμε πιο συχνά. Άστατη κι ευσυγκίνητη, η Βιολέττα αγαπάει τα ταξίδια, τη φύση και τα ζώα.

Βιργινία

Από τη λατινική λέξη Virgo, που σημαίνει «παρθένα». Ρωμαία παρθένα, κόρη του εκατόνταρχου Βιργινίου, που τη σκότωσε για να μην πέσει στα χέρια του Άππιου Κλαύδιου, ενός δέκαρχου που την είχε ερωτευθεί τρελά. Μοιάζει απόμακρη και κλειστή, αλλά ερωτεύεται με πάθος. Είναι φιλόδοξη κι αυταρχική,

Βλάσιος

Άγιος, Επίσκοπος Σεβαστείας. Γιορτάζει στις 3 Φεβρουαρίου. Νευρικός κι απότομος, έχει κυκλοθυμικό χαρακτήρα. Είναι πολύ καλός φίλος.

Βύρων

Από τον διάσημο φιλέλληνα Άγγλο ποιητή. Επηρεάσιμος χαρακτήρας. Του αρέσει ν' αφιερώνεται σε κάποιο σκοπό. Αγαπάει την οικογένεια. Συχνά επιζητεί τη μοναξιά.

Από το βιβλίο των Άννα Αναγνωστάκη και Ελένης Μυστρίδου, με τίτλο «Μάθε το όνομά σου»

Διαβάστε επίσης:
Τι σημαίνει το όνομα του μωρού σας που αρχίζει από Α;

Αγορίστικα ονόματα εμπνευσμένα από ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου

Τα πιο όμορφα κοριτσίστικα ονόματα εμπνευσμένα από την αρχαία Ελλάδα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved