Πνευμονία στα παιδιά: Ο γιος της Kim Kardashian νοσηλεύτηκε με πνευμονία τρομάζοντας τους γονείς του

«Η πνευμονία είναι τρομακτική», αποκάλυψε η Kim Kardashian στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, μετά από τριήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο!

Πνευμονία στα παιδιά: Ο γιος της Kim Kardashian νοσηλεύτηκε με πνευμονία τρομάζοντας τους γονείς του

H Kim Kardashian West αποκάλυψε αργά το βράδυ της Τρίτης (2 Ιανουαρίου) ότι ο δίχρονος γιος της, Saint West, πέρασε μερικές ημέρες στο νοσοκομείο, παλεύοντας με την πνευμονία!

Η σταρ με μια ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ευχαρίστησε τους γιατρούς που τη βοήθησαν να αντέξει όλες αυτές τις δύσκολες ημέρες για εκείνη.

«Το πολύτιμό μου αγόρι είναι τόσο δυνατό. Αφού περάσαμε τρεις νύχτες στο νοσοκομείο και βλέποντας το μωρό μου να δέχεται τον έναν ορό μετά τον άλλο και να είναι συνδεδεμένο με μηχανές οξυγόνου, το τέλος αυτό του έτους ήταν πραγματικά δύσκολο», γράφει η Kim κάτω από τη φωτογραφία που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και που τη δείχνει να κρατά στην αγκαλιά της τον γιο της Saint. «Η πνευμονία είναι τόσο τρομακτική, απλώς θέλω να ευχαριστήσω κάθε νοσοκόμα και γιατρό που εργάζεται εκεί έξω τόσο σκληρά όλο το εικοσιτετράωρο, είμαστε τόσο ευγνώμονες για όλους εσάς!»

Η Kim Kardashian ωστόσο στην ανάρτησή της, δεν ανέφερε πότε ο Saint έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο, αλλά ο εκπρόσωπός της είπε στο CNN ότι νοσηλεύτηκε από την Τετάρτη μέχρι το Σάββατο την περασμένη εβδομάδα.


https://www.instagram.com/p/BddCMgqFd_Y/

Ο Saint έχει αναρρώσει πλήρως, όπως η ίδια ανέφερε: «Είναι στο σπίτι και είναι καλύτερα. Είναι τόσο ανθεκτικός! Είμαι σίγουρη ότι θα λέει ότι η βόλτα με το ασθενοφόρο ήταν απίθανη! Δυνατέ μου Saint!».

Η Kim Kardashian και ο σύζυγός της Kanye West έχουν ακόμη μια κόρη, την 4χρονη North και περιμένουν το τρίτο τους παιδί μέσω παρένθετης μητέρας σε λίγο καιρό.

Τι είναι όμως η πνευμονία που ταλαιπώρησε τον γιο της Kim Kardashian;

Σύμφωνα με το Onmed.gr, η πνευμονία ευθύνεται για το 15% όλων των θανάτων παιδιών κάτω των 5 ετών κυρίως σε περιοχές όπως η Νότια και η Υποσαχάρια Αφρική. Το 2015, η νόσος στέρησε τη ζωή σε 920.136 παιδιά.

Η πνευμονία είναι οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήματος που πλήττει τους πνεύμονες. Η πνευμονία συνεπάγεται περιορισμό της πρόσληψης οξυγόνου και κάνει την αναπνοή επίπονη.

Οι συνηθέστεροι μολυσματικοί παράγοντες που προκαλούν την πνευμονία είναι:

  • ο πνευμονικός στρεπτόκοκκος (Streptococcus pneumoniae ), η συνηθέστερη αιτία βακτηριακής πνευμονίας στα παιδιά,
  • αιμοφιλική γρίπη τύπου b (Hib), η δεύτερη συνηθέστερη αιτία βακτηριακής πνευμονίας,
  • ιός αναπνευστικού συγκυτίου, η συνηθέστερη αιτία ιογενούς πνευμονίας.
kimkardashian pneymonia sta paidia 3

Ποια είναι τα συμπτώματα της πνευμονίας;

Τα συμπτώματα της βακτηριακής και της ιογενούς πνευμονίας είναι παρόμοια και κυμαίνονται από ήπια έως πολύ σοβαρά, ανάλογα με το είδος της, την ηλικία του ασθενούς και τη γενικότερη κατάσταση της υγείας του ασθενούς.

Τα συνηθέστερα συμπτώματα είναι:

  • βήχας (που μπορεί να συνοδεύεται από παραγωγή βλέννας πρασινωπού ή κίτρινου χρώματος ή με ίχνη αίματος)
  • πυρετός
  • ρίγη
  • δύσπνοια
  • έντονος πόνος στο στήθος που εντείνεται κατά την εισπνοή ή όταν ο ασθενής βήχει
  • πονοκέφαλος
  • έντονη εφίδρωση
  • μειωμένη όρεξη
  • χαμηλά επίπεδα ενέργειας
  • πνευματική σύγχυση (ιδιαίτερα στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας).

Συμπτώματα πνευμονίας στα παιδιά:

Στα παιδιά κάτω των 5 ετών που εκδηλώνουν βήχα και/ή δυσκολία στην αναπνοή, με ή χωρίς πυρετό, η πνευμονία διαγιγνώσκεται με διαπίστωση είτε της γρήγορης αναπνοής είτε της εισολκής του θώρακα (συστολή του θώρακα προς τα μέσα κατά την εισπνοή). Ο αναπνευστικός συριγμός είναι επίσης πιθανός, κυρίως στην ιογενή πνευμονία. Τα παιδιά με σοβαρή πνευμονία είναι πιθανό να αδυνατούν να φάνε/να πιουν και να εκδηλώνουν επίσης απώλεια των αισθήσεων, υποθερμία και ακούσιους σπασμούς.

Γιατί η πνευμονία εντοπίζεται δύσκολα στα παιδιά;

Η πνευμονία όπως αναφέραμε και πιο πάνω είναι μια λοίμωξη του αναπνευστικού και μπορεί να είναι απειλητική για τα παιδιά, καθώς το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί πλήρως.

Ωστόσο, ενώ τα παιδιά έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο πνευμονίας, τα συμπτώματά τους τείνουν να είναι πιο ήπια. Ενώ τα συμπτώματα των ενηλίκων είναι όλα εκείνα που αναφέραμε παραπάνω, τα παιδιά μπορεί απλά να παρουσιάσουν πονοκέφαλο, κόπωση και πυρετό χαμηλού βαθμού.

Μόλις προχωρήσει πέρα ​​από το «ήπιο» στάδιο στο «μέτριο», τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πονόλαιμο, μύτη, διάρροια, απώλεια όρεξης και έλλειψη ενέργειας.

Η σοβαρή πνευμονία, που είναι και το πολύ πιο σοβαρό στάδιο, χαρακτηρίζεται από συριγμό, εφίδρωση ή ρίγη και μελανά χείλη. Τότε απαιτείται άμεση νοσηλεία του παιδιού που νοσεί.

Ο κίνδυνος είναι υψηλότερος για τα παιδιά που έχουν άσθμα ή δεν έχουν κάνει όλα τα εμβόλιά τους, αλλά όλα τα παιδιά είναι ευαίσθητα δεδομένου ότι το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως.

Ποια είναι η θεραπεία της πνευμονίας;

Η θεραπεία που θα ζητήσει να γίνει ο θεράπων ιατρός, εξαρτάται από τον τύπο της πνευμονίας που έχει να αντιμετωπίσει. Για αυτό το λόγο στην αρχή ζητούνται εξετάσεις ώστε να προσδιοριστεί ο τύπος της πνευμονίας που έχει να αντιμετωπίσει.

Εάν πρόκειται για βακτηριακή πνευμονία, μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιβιοτικά, (είτε ενδοφλέβια, είτε όχι) στο νοσοκομείο.

Στην περίπτωση της ιογενούς πνευμονίας, ο ασθενής συχνά επιστρέφει στο σπίτι του και του χορηγούνται αντιβιοτικά. Παράλληλα του ζητείται να ξεκουραστεί και να πιει πολύ νερό.

Στον μικρό Saint West χορηγήθηκε και οξυγόνο δεδομένου ότι η λοίμωξη μπορούσε να βλάψει τους πνεύμονές του και να καταστήσει την αναπνοή του δύσκολη!

Διαβάστε επίσης:
Πνευμονία στα Παιδιά: Τι είναι και πως αντιμετωπίζεται;

Έρευνα: Πώς ο θηλασμός σώζει τα μωρά από διάρροια και πνευμονία!

«Λοιμώξεις από Μυκόπλασμα της Πνευμονίας στα Παιδιά». Από την παιδίατρο Μαριαλένα Κυριακάκου

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved