Χειμωνιάτικο τουρλού λαχανικών - Μια συνταγή που τα παιδιά θα λατρέψουν το κουνουπίδι

Συνταγή για το πιο νόστιμο τουρλού λαχανικών!

Mamatsita
Χειμωνιάτικο τουρλού λαχανικών - Μια συνταγή που τα παιδιά θα λατρέψουν το κουνουπίδι

Είπαμε να καλωσορίσουμε τη νέα χρονιά ανεβαίνοντας στο βουνό! Είχε ρίξει αρκετό χιόνι εκεί στα ψηλά. Γκρίνιαζαν και τα παιδιά… «εδώ δεν χιονίζει ποτέ… πότε θα δούμε χιόνι εμείς;…» οπότε, καταλαβαίνεις! Τρεις ημέρες ήμασταν στο βουνό. Ε, στο βουνό είσαι. Τι να φας; Ψάρι; Τρεις ημέρες να τα λουκάνικα, να τα παϊδάκια, να οι μπριζολίτσες! Να το κρέας γενικώς! Καταλαβαίνεις τώρα.

Με την επιστροφή μας στο σπίτι, το πρώτο πράγμα που μαγειρεύτηκε ήταν αυτό εδώ το χειμωνιάτικο μου τουρλού.
Χειμωνιάτικο… Μα τι νόστιμο φαγάκι. Χωρίς πολλές διαδικασίες, με εύκολα, οικονομικά και κυρίως θρεπτικά υλικά. Ανάρπαστο έγινε. Ήρθε και μας «ίσιωσε» από την τόση κρεατοφαγία. Ιδανικό και για τις ημέρες νηστείας. Εύκολα κι απλά!

χειμωνιατικο τουρλου λαχανικων 5

Υλικά:
1 μεσαίο κουνουπίδι
2 κρεμμύδια
3-4 πατάτες
2-3 καρότα
αλάτι-πιπέρι
1 φύλλο δάφνη
½ κ γλ κάρι
½ κ γλ πάπρικα γλυκιά
¼ κ γλ κανέλα
100 ml χυμό ντομάτας
100 ml νερό χλιαρό
ελαιόλαδο
μερικά κλωναράκια σέλερι
ξύσμα λεμόνι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Πρώτα από όλα κόβω το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια, χοντροκόβω τα κρεμμύδια και τις πατάτες, τα καρότα (πιο λεπτά για να βράσουν κι αυτά γρήγορα).
Στη συνέχεια τα σοτάρω όλα μαζί στην κατσαρόλα με ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά, αλατοπιπερώνω και προσθέτω το φύλλο δάφνη.
Προσθέτω τα υπόλοιπα μπαχαρικά, το χυμό ντομάτας και το νερό.

χειμωνιατικο τουρλου λαχανικων 6


Σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω για 15 (και πολλά λέω) περίπου λεπτά.
Μαγειρεύω το φαγάκι μου τόσο όσο να μαλακώσουν τα λαχανικά μου (αλλά να μην γίνουν λιώμα) και να πιουν τα υγρά φτιάχνοντας μια ελαφριά σαλτσούλα.

Τότε σβήνω τη φωτιά, προσθέτω λίγο ακόμη ελαιόλαδο καθώς και το σέλερι.

χειμωνιατικο τουρλου λαχανικων 1


Προσθέτω το σέλερι στο τέλος γιατί μου αρέσει πολύ το άρωμα του. Σκεπάζω και αφήνω το φαγητό πάνω στο μάτι της κουζίνας.
Μετά από 5 λεπτά η θερμοκρασία του φαγητού έχει πέσει και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

χειμωνιατικο τουρλου λαχανικων 2

Τελευταία πινελιά (προαιρετική, μα τόσο νόστιμη) το ξύσμα λεμόνι. Αυτό ήταν! Μέσα σε λιγότερο από 30 λεπτά το ελαφρύ και θρεπτικό χειμωνιάτικο μου τουρλού είναι έτοιμο κι ευωδιαστό.

Υ.Γ. Δεν είχα πράσο. Αλλιώς θα το έβαζα και αυτό!

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Με αγάπη
MamaTsita

Δείτε επίσης:
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο, η πιο νόστιμη συνταγή!
Γιουβέτσι με μπουτάκια κοτόπουλου. Το πιο νόστιμο που έχετε φτιάξει μέσα σε 30 λεπτά

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved