Αυτά τα Χριστούγεννα ταξιδέψτε στον κόσμο του Καρυοθραύστη

Δεν περίμενα ποτέ ότι μια βόλτα μου στο Golden Hall θα γινόταν εμπειρία για την κόρη μου Νικόλ.

Αυτά τα Χριστούγεννα ταξιδέψτε στον κόσμο του Καρυοθραύστη

Κάθε Παρασκευή και μετά το μάθημα χορού, η επτάχρονη κόρη μου θέλει να πηγαίνουμε κάπου βόλτα οι δυο μας. Χωρίς τη συντροφιά του μπαμπά. Είχα ακούσει για τις εκπλήξεις που έχει ετοιμάσει το Golden Hall για φέτος τα Χριστούγεννα και έσπευσα να δω και ιδίοις όμμασι περί τίνος πρόκειται μαζί φυσικά με τη Νικόλ.

Παρκάραμε στο υπόγειο πάρκινγκ, περάσαμε από τα Public για να αγοράσουμε ένα παιχνίδι Lego (είναι τα αγαπημένα της το τελευταίο διάστημα) και βγήκαμε στον προαύλιο χώρο όπου στην κυριολεξία μείναμε με το στόμα ανοιχτό.

golden

Το προαύλιο έχει μεταμορφωθεί σε ένα μαγικό θεματικό πάρκο, όπου ζωντανεύει ο Κόσμος των Παιχνιδιών, η Χώρα των Ζαχαρωτών, ο Λαβύρινθος των Ποντικών, το Παλάτι της Βασίλισσας του Χιονιού και όλοι οι αγαπημένοι ήρωες του παραμυθιού...

«Μαμά!», μου είπε με θαυμασμό η Νικόλ, «Είναι υπέροχα!». Η αλήθεια ήταν ότι όχι απλά ήταν υπέροχα, αλλά εντυπωσιακά. Η βόλτα μας ξεκίνησε από το Nutcracker Express -τρενάκι για μικρούς και μεγάλους όπου η Κλάρα αφηγείται το παραμύθι του Καρυοθραύστη. Όπως θα δείτε διασκεδάσαμε και βγάλαμε αρκετές φωτογραφίες για να τις δείξουμε στις φίλες μας.

golden hall xmas 4

Η Νικόλ ήταν ασυγκράτητη. Ήθελε να τα δει όλα. Πού και πού άφηνε το χέρι μου και έτρεχε για να προλάβει μην τυχόν και της πω να φύγουμε νωρίς. «Μαμά, πάω να γράψω γράμμα στον Άγιο Βασίλη», μου είπε και έφυγε προς το ταχυδρομείο για να στείλει το γράμμα της. Ακολούθησα και εγώ και την βρήκα να μιλάει με την Κλάρα που περίμενε κάθε παιδί να τη δει και να φωτογραφηθεί μαζί της. Το ίδιο φυσικά έκανε και η Νικόλ. Μίλησε μαζί της, βγήκαν φωτογραφίες και όταν ετοίμασε το γράμμα της, το έριξε μαζί με την Κλάρα στο ταχυδρομικό κουτί.

xmas 1

«Μαμά πάμε να δούμε την Νεράιδα ζαχαρωτών;», μου είπε, ενώ προχωρούσαμε προς το καραμελόσπιτο. «Πόσο όμορφη!!! Και πόσο ψηλή μαμά ε;» - «Ναι, αγάπη μου, είναι ψηλή γιατί είναι ξυλοπόδαρος», της απάντησα και αφού βγάλαμε και μαζί της μια φωτογραφία μπήκαμε στο ζαχαρένιο σπιτάκι για να πάρουμε και εμείς τα γλυκά που μοιράζονται ΔΩΡΕΑΝ, (θα το τονίσω αυτό), σε όλα τα παιδιά.



Πήρε το σακουλάκι της, βγήκε έξω και άρχισε να τρώει τις σοκολάτες και τα μπισκότα. Επόμενος σταθμός μας μα φυσικά ο πάγκος που μοίραζαν μαλλί της γριάς και μπαλονοκατασκευές. Αφού ζήτησε να της φτιάξουν έναν μπαλόνι-λουλούδι, περίμενε με υπομονή στη σειρά για να πάρει μαλλί της γριάς. Για ακόμη μια φορά δεν χάλασα ευρώ από την τσέπη μου. Όλες οι δραστηριότητες στον προαύλιο χώρο του Golden Hall είναι ΔΩΡΕΑΝ.

golden hall xmas 3

Το μόνο που θέλει πραγματικά μια μαμά, είναι το παιδί της να χαμογελά και να είναι ευτυχισμένο και αυτό το είδα στο πρόσωπο της Νικόλ εκείνη τη μέρα. Έτρεχε, γέλαγε, έβγαλε αρκετές φωτογραφίες με τον Καρυοθραύστη και τον Βασιλιά των ποντικών ενώ πρέπει να πέρασε μέσα από τον λαβύρινθο πάνω από πέντε φορές.

santa golden

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχάσω να αναφέρω το παγωμένο βασίλειο της Βασίλισσας του χιονιού. Ο «παγωμένος» θρόνος περιμένει κάθε παιδί να βγάλει φωτογραφία. Η Νικόλ όχι μόνο έκατσε, όχι μόνο βγάλαμε αρκετές selfie, αλλά ξάπλωσε κιόλας… «Μπορούμε να μείνουμε εδώ για πάντα; Μπορούμε να το πάρουμε σπίτι μας;», με ρώτησε θέλοντας να με μεταπείσει ώστε να κάτσουμε λίγο ακόμη!

golden hall xmas 5

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται και πολλή προσπάθεια για να με μεταπείσει αλλά έκανα λίγο τη δύσκολη ρωτώντας τη αν θέλει να μπούμε και λίγο μέσα στο Golden Hall να αγοράσω τα δώρα για τις ξαδέλφες της. «Μαμά, δεν θέλω να κάνω βόλτες στα μαγαζιά άσε με εδώ έξω, δεν θα πάω πουθενά!».

golden hall xmas 1

Όχι, δεν την άφησα έξω, αλλά πήγαμε στον 2ο όροφο του Golden Hall. Στο γνωστό Playroom, όπου έχουμε επισκεφθεί ουκ ολίγες φορές και όπου η Νικόλ παίζει τα αγαπημένα παιχνίδια Κάισσα που είναι υπέροχα για μικρά και μεγάλα παιδιά. Αφού έκανα τις αγορές μου, πήγα την πήρα, κατεβήκαμε για λίγο 1ο όροφο του Golden Hall και στο stage «LEGO® PLAY experience the Fun», (δεν γινόταν να μην περάσουμε από εκεί, όπως σας ανέφερα έχει τρέλα με τα LEGO), έφτιαξε μερικές κατασκευές Lego και πριν φύγουμε προσπάθησε να με μεταπείσει για ακόμη μια φορά ζητώντας μου να μείνει λίγο ακόμη. «Μαμά, θα με πας να Εργαστήρι Εικονογράφησης Παραμυθιού ή να δω μια θεατρική παράσταση;».

Θυμόταν τα πάντα. Κάθε φορά που θα πάμε στο Golden Hall, θα μου ζητήσει να περάσει από όλα τα stage που έχουν δραστηριότητες για παιδιά. Θυμόταν ακόμη και την θεατρική ομάδα Τόπι, που κάνει τις επισκέψεις των παιδιών μοναδικές και αξέχαστες κάθε Σάββατο!

golden hall xmas 2

Για καλή μου τύχη ήταν Παρασκευή, «Αγάπη μου δεν έχει δραστηριότητες ή θεατρική παράσταση σήμερα τέτοια ώρα…» - «Μου λες ψέματα για να φύγουμε», μου είπε πιστεύοντας ότι την κοροϊδεύω, «Όχι, δεν σου λέω ψέματα δες και μόνη σου! Εδώ στο πρόγραμμα λέει ότι κάθε Σάββατο 12.00-14.00 στο Playroom του 2ου όροφου, ο γνωστός εικονογράφος παιδικών βιβλίων Γιώργος Σγουρός μαθαίνει στα παιδιά «Πώς ζωντανεύουν τα παραμύθια» στο συναρπαστικό Εργαστήρι Εικονογράφησης Παραμυθιού και στη συνέχεια, κάθε Σάββατο από 14.00-16.00 ένα διαφορετικό Θεατρικό Εργαστήρι Σκηνογραφίας και Θεατρικού Παιχνιδιού, από τη θεατρική ομάδα Τόπι, υποδέχεται τους μικρούς φίλους και αμέσως μετά 16.00 έως τις 18.00, η αγαπημένη θεατρική ομάδα, παρουσιάζει δύο πρωτότυπες θεατρικές παραστάσεις!». Δεν υπήρχε αμφιβολία πια και κάπως έτσι αποδέχτηκε το γεγονός ότι πέρασαν δύο ώρες και πως ήταν ώρα να επιστρέψουμε στο σπίτι.

«Τουλάχιστον μπορώ να τρέξω για μια ακόμη φορά στο λαβύρινθο και να πάρω ξανά μαλλί της γριάς;». Δεν αρνήθηκα, έτσι κάναμε μια τελευταία βόλτα, πήραμε μαλλί της γριάς, γλυκά από το καραμελόσπιτο και επιστρέψαμε στο σπίτι.

golden 2

Ήταν από τις ωραιότερες βόλτες μας και σίγουρα μέσα στις γιορτές θα ξαναπάμε με τις φίλες μας. Το ίδιο προτείνω να κάνετε και εσείς. Εξάλλου όλες οι δράσεις είναι ΔΩΡΕΑΝ. Μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας, τα ψώνια σας και τα παιδιά να διασκεδάσουν όπως ποτέ άλλοτε. Δεν χρειάζεται να έχετε χρήματα για να χαρίσετε μια μαγική βραδιά στα παιδιά σας. Επισκεφθείτε και εσείς το Golden Hall μέχρι τις 5 Ιανουαρίου και ποιος ξέρει... ίσως συναντηθούμε!

Φέτος τα Χριστούγεννα, ζήστε το παραμύθι μόνο στο Golden Hall!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved