Γυάλινα βαζάκια; Έτσι θα τα αξιοποιήσετε τα φετινά Χριστούγεννα

Χριστούγεννα 2017: Στολίστε, διακοσμήστε και χαρείτε το σπίτι σας από τώρα!

Γυάλινα βαζάκια; Έτσι θα τα αξιοποιήσετε τα φετινά Χριστούγεννα

Μην τα ξαναλέμε! Δεν είναι νωρίς για να αρχίσετε σιγά σιγά να στολίζετε το σπίτι σας Χριστουγεννιάτικα, ειδικά αν έχετε παιδιά στο σπίτι.

Ψάξτε στο διαδίκτυο βρείτε πρωτότυπες ιδέες και διακοσμήστε κάθε γωνιά στο σπίτι σας. Εμείς σήμερα θα σας παρουσιάσουμε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τα γυάλινα βαζάκια από τις μαρμελάδες. Εκτός από το να φυλάξετε μέσα τις σπιτικές σας μαρμελάδες, τα γλυκά του κουταλιού ή τις σπιτικές σας σάλτσες μπορείτε να δημιουργήσετε όμορφες κατασκευές που θα δώσουν έναν Χριστουγεννιάτικο αέρα στο σπιτικό σας.

#1 Γυάλες με ζαχαρωτά

xristoygenniatika gyalina vazakia 3

Πάρτε μικρές ή μεγάλες γυάλες, βάλτε μέσα ζαχαρωτά ή σοκολατάκια και με κορδέλες, κουμπιά και χαρτόνι κάντε τις να μοιάζουν με ξωτικά και χιονανθρώπους.

xristoygenniatika gyalina vazakia 4

Extra idea: Φτιάξτε αρκετά από αυτά και κάντε τα δώρο σε φίλους σας!

#2 Ταρανδάκια

xristoygenniatika gyalina vazakia 5

Με καφέ μπογιά, βάψτε στη μέση τη γυάλα σας. Έπειτα κολλήστε ματάκια και ένα κόκκινο πον πον για μυτούλα. Διακοσμήστε τα καπάκια με κόκκινη κορδέλα και κολλήστε καθαριστικά πίπας(χειροτεχνίας) για κερατάκια. Γεμίστε τα με σοκολατάκια.

#3 Διακοσμητικά για το τζάκι

xristoygenniatika gyalina vazakia 6

Πάρτε μικρές γυάλες και περάστε τις εξωτερικά με σχολική κόλλα. Έπειτα πασπαλίστε με γκλίτερ ώστε να καλυφθεί όλο. Κολλήστε τα υπόλοιπα υλικά που θέλετε (μύτη και ματάκια για τα ταρανδάκια, μαύρη κορδέλα για τη ζώνη του Άγιου Βασίλη). Το βαζάκι με τον χιονάνθρωπο μπορείτε να το φτιάξετε με άσπρο χρώμα. Βάψτε εσωτερικά τη γυάλα σας και εξωτερικά κολλήστε τα υπόλοιπα υλικά για να μοιάζει με χιονάνθρωπο.

#4 Λευκόχρυσες γυάλες ρεσό

xristoygenniatika gyalina vazakia 7

Βρείτε τις γυάλες που θα χρησιμοποιήσετε και βάψτε τις εσωτερικά με χρυσό χρώμα. Έπειτα κολλήστε εξωτερικά ένα αυτοκόλλητο σε σχήμα που θέλετε (Χριστουγεννιάτικο δέντρο, τάρανδος, χιονονιφάδα), βάψτε με λευκό χρώμα και όταν στεγνώσει αφαιρέστε το αυτοκόλλητο. Τοποθετήστε μέσα ένα κεράκι, ανάψτε το, σβήστε τα φώτα και απολαύστε τον γιορτινό φωτισμό τους.

# 5 Διακοσμητικά ανθοδοχία

xristoygenniatika gyalina vazakia 1

Βάψτε με κόκκινη μπογιά τα γυάλινα βάζα σας. Έπειτα ντύστε τα με λινάτσα, όπως δείχνει και η φωτογραφία. Βάλτε μέσα γιορτινά άνθη και τοποθετήστε τα στο τραπεζάκι του σαλονιού ή τη μεγάλη σας τραπεζαρία.

Extra tip: Με λευκή μπογιά μπορείτε να γράψετε κι εσείς τη λέξη «Χαρά» στις λινάτσες σας.

#6 Διακοσμητικά χώρου

xristoygenniatika gyalina vazakia 2

Σε μικρές γυάλες βάλτε παιχνίδια των παιδιών σας που δεν χρειάζονται. Παλιά αυτοκινητάκια, έπιπλα από κουκλόσπιτο, και δημιουργήστε γυάλες όπως αυτή της φωτογραφίας. Κλείστε τη γυάλα, δέστε ένα κόκκινο κορδόνι και κρεμάστε κουδουνάκια.

#7 Χριστουγεννιάτικα στολίδια

xristogeniatika

Χρησιμοποιήστε τα καπάκια ως στολίδια. Με ρελάκια από υφάσματα και απλό σπάγκο μπορούν να μεταμορφωθούν στα πιο πρωτότυπα και ζεστά στολίδια.

Δείτε παρακάτω ακόμη 30 περισσότερες ιδέες για το πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τα γυάλινα βαζάκια σας. Δεν θέλει κόπο... θέλει τρόπο και φαντασία!

Διαβάστε επίσης:

Deco: 20+1 χριστουγεννιάτικες ιδέες για να διακοσμήσετε τα τραπεζάκια σαλονιού
Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με μπουκάλια και γυάλες!
Deco: Minimal χριστουγεννιάτικη διακόσμηση για εκείνους που δεν αγαπούν την «υπερπαραγωγή!»
Ιδέες για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση!
Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά στο… ποτήρι!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved