Το θαύμα της ζωής: Φωτογραφίες πρόωρων μωρών όταν γεννήθηκαν και σήμερα που μεγάλωσαν

Το θαυμαστό ταξίδι τους στη ζωή ξεκίνησε πρόωρα. Ήρθαν στον κόσμο αρκετά νωρίτερα, από την προγραμματισμένη ημερομηνία. «Βιάστηκαν να γεννηθούν», θα ακούσεις να λένε για τα πρόωρα μωράκια.

Το θαύμα της ζωής: Φωτογραφίες πρόωρων μωρών όταν γεννήθηκαν και σήμερα που μεγάλωσαν

Γι’ αυτό και πολλοί τα λένε τα «βιαστικά μωρά». Είναι, όμως, και οι μεγάλοι μαχητές και νικητές της ζωής. Εξάλλου το ταξίδι τους ξεκίνησε ανορθόδοξα, δίνοντας την πρώτη τους (μικρή ή μεγάλη) μάχη στη ζωή τους, μακριά από την αγκαλιά της μαμάς τους ή του μπαμπά τους. Εκεί, στη θερμοκοιτίδα, για μέρες ή κι εβδομάδες, παλεύουν για την ίδια τους τη ζωή.

Τα πρόωρα μωρά γεννιούνται, πριν την 33η εβδομάδα κύησης, το βάρος τους είναι μικρό, ενώ όσο πιο νωρίς γεννιούνται, τόσο μεγαλύτερη είναι η μάχη, που καλούνται να δώσουν. Τη δική τους μάχη, όμως, δίνουν έξω από τη θερμοκοιτίδα, και οι γονείς. Η αγωνία, ο φόβος, η απογοήτευση, η απουσία του μωρού τους, αλλά και το σοκ που βιώνουν είναι συναισθήματα που τους συντροφεύουν όσο το νεογέννητο παιδί τους, βρίσκεται στη θερμοκοιτίδα.
Βέβαια, χάρη στην πρόοδο της επιστήμης, τα πρόωρα μωρά στην πλειονότητά τους κερδίζουν τη μάχη. Αλλά, δεν είναι καθόλου εύκολη, ειδικά στις περιπτώσεις εκείνες, που γεννιούνται πολύ πρόωρα. Η 17η Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας και είναι αφιερωμένη, σε όλα τα πρόωρα μωρά, που παλεύουν για να κρατηθούν στη ζωή. Αλλά και στις μαμάδες και στους μπαμπάδες, οι οποίοι έξω από τη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών, δίνουν τη δική τους μάχη, για να κερδίσουν το στοίχημα της ίδιας της ζωής.

Παρακάτω, το φωτογραφικό άλμπουμ, είναι αυτό ακριβώς. Πρόωρα μωρά, που κλήθηκαν να δώσουν τη μεγάλη μάχη για τη ζωή τους και την κέρδισαν θριαμβευτικά. Γονείς δημοσιοποίησαν φωτογραφίες των παιδιών τους, από τη μέρα που γεννήθηκαν, μέσα από την εντατική και πώς είναι σήμερα, που μεγάλωσαν, υγιή κι ευτυχισμένα. Και στέλνουν το πιο ηχηρό μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και κουράγιου, στους γονείς, που βρίσκονται στην ίδια θέση.

Πηγή: Huffingtonpost.com, babycenter.com

Διαβάστε επίσης

Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας: Οι 10 πιο συχνές ερωτήσεις για τον πρόωρο τοκετό

Αυτές οι φωτογραφίες πρόωρων μωρών, θα αγγίξουν την καρδιά σας!

Η μητρική αγκαλιά είναι «θαυματουργή» για τα πρόωρα μωρά

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved