Ευρωκλινική Παίδων: 15 χρόνια πορείας με μια επετειακή επιστημονική ημερίδα

Η Ευρωκλινική Παίδων, συμπληρώνοντας 15 χρόνια πορείας στην παιδιατρική φροντίδα, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τη 13η Επιστημονική Ημερίδα, μία συνάντηση-θεσμό για τον Παιδιατρικό κλάδο στην οποία περισσότεροι από 200 παιδίατροι έδωσαν το παρών.

Ευρωκλινική Παίδων: 15 χρόνια πορείας με μια επετειακή επιστημονική ημερίδα

Στην κατάμεστη αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας» παρουσιάστηκαν πολλά σύγχρονα θέματα της Παιδιατρικής που βρίσκουν εφαρμογή στην κλινική καθημερινή πράξη.

Μερικά από τα θέματα, που αναπτύχτηκαν και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των ιατρών που συμμετείχαν, είναι οι ειδικές λοιμώξεις, οι αναπτυξιακές διαταραχές, η αντιμετώπιση συνήθων συγγενών ανωμαλιών, ενώ επίσης έγινε και απολογισμός μίας πενταετίας του Κέντρου Ελάχιστα Επεμβατικής (Λαπαροσκοπικής) Χειρουργικής της Ευρωκλινικής Παίδων σε συνεργασία με το Τμήμα Χειρουργικής Παίδων, του St George’s Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Λονδίνου.

Η Ευρωκλινική Παίδων έχοντας μεγάλη εμπειρία στην φροντίδα των μικρών ασθενών και έχοντας φιλοξενήσει πάνω από 300.000 παιδιά, πιστοποιήθηκε πρόσφατα ως η μόνη παιδιατρική κλινική στην Ευρώπη «φιλική προς τους ασθενείς» (PatientsFriendlyHospital), παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον εμπιστοσύνης και ασφάλειας για τους μικρούς ασθενείς και τους συνοδούς τους.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ευρωκλινικής κ. Αντώνης Βουκλαρής στην εναρκτήρια ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σήμερα η Ευρωκλινική Παίδων γιορτάζει! 15 χρόνια πορείας, πάντα κοντά στο παιδί. Έχουμε νοσηλεύσει και εξετάσει περισσότερα από 300.000 παιδιά και από φέτος είμαστε πλέον στο Κέντρο της Αθήνας. Επιπλέον η 13η Επιστημονική μας εκδήλωση εκτός από μία καλή ευκαιρία προσφοράς στην ενημέρωση της παιδιατρικής κοινότητας αποτελεί για εμάς ένα επιπλέον λόγο γιορτής καθώς γίναμε το πρώτο “Patients Friendly" παιδιατρικό νοσοκομείο της Ευρώπης»

Η Διευθύντρια Παιδιατρικού τμήματος της Ευρωκλινικής Παίδων και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Κα Ελένη Τσάπρα δήλωσε ότι :«Κοινός στόχος των Επιστημονικών Ημερίδων που διοργανώνουμε όλα αυτά τα χρόνια είναι να συμβάλλουμε κι εμείς στη διάδοση της γνώσης της ιατρικής επιστήμης και στην πληρέστερη ενημέρωση της Παιδιατρικής κοινότητας».

Η ημερίδα της Ευρωκλινικής Παίδων πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Σχετικά με την ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ:

Η ΕυρωκλινικήΠαίδων είναι μία πλήρης παιδιατρική κλινική στο κέντρο της Αθήνας, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα παιδιατρικών ειδικοτήτων και υποειδικοτήτων, με την υποστήριξη τμημάτων και εξειδικευμένων κέντρων όπως το Παιδιατρικό, το Παιδοχειρουργικό, το τμήμα Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής, το Καρδιολογικό, το Πνευμονολογικό, το Ορθοπεδικό, το Οφθαλμολογικό, το Ωτορινολαρυγγολογικό, το Γαστρεντερολογικό, το Διαβητολογικό κ.ά.
Από την έναρξη της λειτουργίας της το 2002, οι καταξιωμένοι ιατροί της και το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό της έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους με ευαισθησία και αγάπη σε περισσότερα από 300.000 παιδιά που έχουν νοσηλευτεί και έχουν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, ενώ έχει πιστοποιηθεί με το Διεθνές Πρότυπο ISO 9001:2008 για την ποιότητα των υπηρεσιών της.

Σχετικά με την ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ:
Η Ευρωκλινικήείναι ένα από τα πλέον σύγχρονα διαγνωστικά, χειρουργικά και θεραπευτικά κέντρα της χώρας. Από την ίδρυσή της το 1998 διαδραματίζει σταθερά πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο της ιδιωτικής υγείας και αποτελεί σημείο αναφοράς για την ασυναγώνιστη ποιοτικά φροντίδα υγείας και την ασθενοκεντρική εταιρική φιλοσοφία, που δίνει έμφαση στην προσωποποιημένη και εξατομικευμένη κλινική αντιμετώπιση και εξυπηρέτηση των ασθενών.

Με 175 νοσηλευτικές κλίνες, 12 κλίνες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), 8 χειρουργικές αίθουσες, 4 κλίνες στην Μονάδα Εμφραγμάτων, συνεργασία με 300 μόνιμους γιατρούς και 740 εξωτερικούς συνεργάτες, 500 άτομα μόνιμο διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τμήμα επειγόντων περιστατικών 24ωρης λειτουργίας και ασθενοφόρα σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο, ηΕυρωκλινικήπαρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας, απασχολώντας κορυφαίους επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, με τον πλέον αξιόπιστο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
Στα ιατρικά της κέντρα και τις ειδικές μονάδες, εφαρμόζονται οι πλέον σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και τεχνικές. Είναι πιστοποιημένη για την Ποιότητα των παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή προδιαγραφή EN 15224: 2012 αλλά και για την ασφάλεια των γευμάτων που παρασκευάζονται, διακινούνται και διανέμονται εντός της κλινικής, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 22000:2013 ενώ πιστοποιήθηκε πρόσφατα με ISO 9001:2015.

www.euroclinic.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved