«Ανακάλυψα ότι ο γιος μου έχει Σύνδρομο Down όταν έγινε 3ων μηνών», το γνωστό μοντέλο εξομολογείται

Όταν το μοντέλο Amanda Booth έκανε φωτογράφιση το 2014 με φουσκωμένη κοιλίτσα, ούτε η ίδια γνώριζε ότι το μωρό που κουβαλούσε θα γεννιόταν με Σύνδρομο Down.

«Ανακάλυψα ότι ο γιος μου έχει Σύνδρομο Down όταν έγινε 3ων μηνών», το γνωστό μοντέλο εξομολογείται

Τα νέα είχε αποκαλύψει τότε η ίδια μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. «Το μικρό μας αγόρι, είναι τρομερά απίστευτο. Δεν καταλαβαίνω στην κυριολεξία ότι έχει Σύνδρομο Down. Δεν το σκέφτομαι, δεν ανησυχώ. Απλά ζούμε μόνο τη ζωή μας και είναι ο γιος μας. Ίσως να έρθει μια μέρα που θα είναι πιο "προφανές", αλλά για τώρα, αυτό είμαστε εμείς!».

Σε συνέντευξή της στο mothermag.com, η ίδια είχε πει ότι δεν ήξερε ότι ο γιος της Micah, που τώρα είναι τριών ετών, ότι θα γεννηθεί με Σύνδρομο Down.«Ο σύζυγός μου Mike και εγώ δεν θέλαμε να κάνουμε κανένα προγεννητικό έλεγχο, γιατί σε εμάς, τα αποτελέσματα δεν θα άλλαζαν τίποτα, οπότε γιατί να αγχωθούμε. Κατά τη διάρκεια ενός υπερηχογραφήματος στην 20η εβδομάδα της κύησης, κάναμε κάποιες εξετάσεις ρουτίνας αλλά δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό».



«Λίγες ώρες μετά τη γέννηση, ο παιδίατρος του προσωπικού μας επισκέφθηκε, όπως συμβαίνει άλλωστε και στις άλλες γεννήσεις. Είπε ότι υποψιάζεται ότι μπορεί το μωρό μας να έχει σύνδρομο Down και πρότεινε να κάνουμε μια εξέταση αίματος και ένα ηχοκαρδιογράφημα. Κάναμε την εξέταση και η καρδιά του φαινόταν εντάξει, οπότε δεν υπήρχε άμεση "ανησυχία" ή ανάγκη να ληφθούν τέσσερα φιαλίδια αίματος από το νεογέννητο. Μόνο οι εξωτερικοί δείκτες που είδε του προκαλούσαν ανησυχία καθώς τα μάτια του ήταν αμυγδαλωτά (τα οποία έχει και ο σύζυγός μου) και διπλωμένα αυτιά, τα οποία θα μπορούσαν επίσης να είναι αποτέλεσμα ανάπτυξης μέσα στο σάκο. Σε ηλικία τριών μηνών αποφασίσαμε να κάνουμε εκ νέου μία εξέταση και μετά από τη σύσταση του παιδίατρου μας, ώστε να "αποκλείσουμε" όποιο ενδεχόμενο. Επειδή δεν είχαμε μεγάλες ανησυχίες, για εμάς η διάγνωση ακόμη και στον τρίτο μήνα ήταν ένα μεγάλο σοκ. Στην αρχή φοβήθηκα, γιατί δεν είχα γνωρίσει ποτέ κανέναν με το σύνδρομο Down, αλλά όλα τώρα έχουν αλλάξει!»

amanda

Η Amanda Booth, που πλέον παλεύει για τα δικαιώματα των παιδιών με Σύνδρομο Down, εξήγησε ότι τα αρχικά της συναισθήματα σβήνουν με την πάροδο του χρόνου. «Κάθε μέρα που περνάει, η διάγνωση δεν υπάρχει στο μυαλό μου και το αγόρι μου είναι απλά το ΑΓΟΡΙ μου. Ξέρω ότι ακούγεται "προχωρημένο" δεν έχω βάλει ετικέτες στους ανθρώπους και ούτε πρόκειται να το κάνω τώρα. Είμαστε όλοι άνθρωποι που είναι τόσο διαφορετικοί και λειτουργούν και σκέφτονται πολύ διαφορετικά. Ο γιος μου δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο σύζυγός μου με έχει υποστηρίξει πολύ. Υπήρξε πολύ δυνατός σε όλα».

Πλέον η ίδια χρησιμοποιεί τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, ως μια πηγή πληροφοριών για όλες τις νέες μαμάδες που γεννούν και μεγαλώνουν παιδιά με Σύνδρομο Down. Φωτογραφίζεται με τον γιο της, μιλά για τη διατροφή του, για τα παιχνίδια που του αρέσουν και για όλα εκείνα που κάνουν καθημερινά και ευχαριστούν τον τριών ετών γιο της.

«Με τον καιρό ανακάλυψα ότι αυτά τα μωρά είναι ευλογημένα και εμείς ως γονείς τους είμαστε τυχεροί που μας αγαπούν και μας έχουν στην καρδιά τους. Προσωπικά άντλησα πολλή δύναμη και κουράγιο βλέποντας παρόμοιες ιστορίες με τέτοια παιδιά να μεγαλώνουν υπέροχα, οπότε ένιωσα την υποχρέωση να κάνω το ίδιο και για άλλους!».



Το μόντελινγκ έχει μπει πια σε δεύτερη μοίρα αν και προσπαθεί να ισορροπεί τη μητρότητα με την επαγγελματική της καριέρα. Για αυτό το λόγο ήρθε η μητέρα της στην Καλιφόρνια. Για να τη βοηθήσει και για να κρατά τον εγγονό της κάποιες φορές που έπρεπε η ίδια να πάει σε κάποια φωτογράφιση.

Η ίδια θέλει ο γιος της Micah να μπορεί μια μέρα να σταθεί στα πόδια του, όπως άλλωστε και πολλά παιδιά με Σύνδρομο Down. «Η ελπίδα μου είναι να μπορέσει κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσει ότι μπορεί να πραγματοποιήσει κάθε του όνειρο. Μπορώ να σας πω ότι ήδη είναι πεισματάρης. Γνωρίζει ότι πρέπει να εργαστεί λίγο πιο σκληρά από τους περισσότερους σε ορισμένα πράγματα!».

Η Amanda, όπως και κάθε μαμά άλλωστε που το παιδάκι της είναι παιδί με Σύνδρομο Down, ελπίζει να μπορέσει να αγαπηθεί ο Micah από τον υπόλοιπο κόσμο για αυτό που είναι και όχι εξαιτίας του Συνδρόμου του! Αυτό δείχνει και μέσα από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει από την καθημερινότητά της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Τη μοναδική σχέση που έχει με τον γιο της.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του Micah στη gallery που ακολουθεί!

Διαβάστε επίσης:
Αυτή είναι η πρώτη φοιτήτρια στην Ελλάδα με σύνδρομο Down
«Αγαπημένη μαμά που μόλις ανακάλυψες ότι έχεις παιδί με Σύνδρομο Down, μη φοβάσαι» (vid)
Ένα κείμενο αφιερωμένο στη Μαριάννα, την 3χρονη φίλη μου με Σύνδρομο Down
«Σας παρακαλώ μη με ρωτάτε γιατί το παιδί μου έχει σύνδρομο Down» μια μαμά συγκλονίζει!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved