Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαρίνας Γιώτη «Ρεβιθοκοντoύλης» στο Sunny Sports Club

Διαδραστικά παιχνίδια, τραγούδι και μαθήματα ζωής είχε το νέο παιδικό βιβλίο της Μαρίνας Γιώτη «Ρεβιθοκοντούλης» από τις εκδόσεις Διόπτρα, το οποίο παρουσιάστηκε την Κυριακή 5/11/2017 στο Sunny Sports Club σε συνεργασία με τα Public.

 

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαρίνας Γιώτη «Ρεβιθοκοντoύλης»  στο Sunny Sports Club

Tο τρίτο βιβλίο της σειράς «παραμύθια… αλλιώς» ήρθε και πρόκειται να ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα για την ιστορία του Κοντορεβιθούλη. Ή καλύτερα όσα νομίζουμε πως γνωρίζαμε. Πώς γίνεται ένας γονιός να παρατάει τα παιδιά του στο δάσος, όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα; Και ο Κοντορεβιθούλης, αφού ήταν τόσο έξυπνος, δεν ήξερε ότι τα ψιχουλάκια δεν θα άντεχαν για πολύ στο δάσος; Κι αν ήταν τόσο κοντούλης, πώς μπορούσε να τον δει από ψηλά ένας τόοοσο τεράστιος Γίγαντας; Ερωτήσεις που θέτονται για πρώτη φορά και απαντώνται θεματικά!

Στην παρουσίαση του βιβλίου μέσα από την δραματοποίηση και το θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά ήρθαν αντιμέτωπα με τους μεγαλύτερους τους φόβους και με απλές τεχνικές που έδειξε η σύμβουλος ψυχικής υγείας Σοφία Λίναρη, έμαθαν ότι το να νικάς τους φόβους σου δεν είναι τόσο φοβερό και τρομακτικό όσο ακούγεται.

revithokontoylis parousiasi 6

Στην εκδήλωση για πρώτη φορά ακούστηκε το ¬τραγούδι που δημιουργήθηκε ειδικά για το βιβλίο σε στίχους/μουσική Γιώργου Περπινιά και ερμηνεία Μάρας Κελλίδη, Αλεξάνδρας Αργύρη και Γιώργου Περπινιά. Ενώ η συγγραφέας Μαρίνα Γιώτη δήλωσε «Η σημερινή παρουσίασή του Ρεβιθοκοντούλη, ήταν τεράστια επιτυχίας και ίσως μια από τις πιο όμορφες παρουσιάσεις μας μέχρι σήμερα. Η αγάπη μικρών και μεγάλων για τα «παραμύθια αλλιώς» και τον Φάνη είναι πραγματικά συγκλονιστική. Η σύμβουλος ψυχικής υγείας Σοφία Λίναρη μας ταξίδεψε σε ένα παιχνίδι του μυαλού και μας έμαθε πως να νικάμε τους φόβους μας, ενώ η ομάδα της Μάρας Κελλίδη μας χάρισε τραγούδι, χαρά και εικόνες: “Το αντίδοτο πολλαπλασιάζεται και όλο μεγαλώνει και τους φόβους μας τους διώχνει σαν τη σκόνη»!

Τρισδιάστατα μπισκότα με τον κεντρικό χαρακτήρα των τριών βιβλίων και χειροποίητα γλυκά φτιάχτηκαν ειδικά για την περίσταση από την Μαριάνθη Δαϊόγλου του Sunny Sports Club.

Στην εκδήλωση ανάμεσα σε γονείς και παιδιά παραβρέθηκαν και οι Νίκος Ορφανός, Ζωή Κρονάκη, Κώστας Κρομμύδας, Δημήτρης Γεροδήμος, Εύη Σταθάτου, Νίκος Πατσέας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε δύο μέρη, με το πρώτο να αφηγείται το κλασικό παραμύθι και το δεύτερο να παρουσιάζει μια διαφορετική εκδοχή, δίνοντας ερεθίσματα σε παιδιά και ενήλικες για περεταίρω συζήτηση. Παράλληλα, στο τέλος του βιβλίου, υπάρχουν ιδέες και οδηγίες για γονείς από την ψυχολόγο Σοφία Αντύπα.

Δύο όψεις μιας ιστορίας σε ένα βιβλίο. Η διάσημη ιστορία του Κοντορεβιθούλη, περίπου όπως την ξέρουμε, αλλά και η ιστορία… αλλιώς, ιδωμένη από μια άλλη οπτική γωνία. Πώς γίνεται ένας γονιός να παρατάει τα παιδιά του στο δάσος, όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα; Και ο Κοντορεβιθούλης, αφού ήταν τόσο έξυπνος, δεν ήξερε ότι τα ψιχουλάκια δεν θα άντεχαν για πολύ στο δάσος; Κι αν ήταν τόσο κοντούλης, πώς μπορούσε να τον δει από ψηλά ένας τόοοσο τεράστιος Γίγαντας; Και αυτός ο Γίγαντας πάλι, τόσο κουρασμένος ήταν που τον άφησε να του κλέψει έτσι απλά τις μπότες; Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ, Φάνης ο Μπούφος, είναι αποφασισμένος να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις του γνωστού παραμυθιού.

Ένα βιβλίο που μιλάει για την ενηλικίωση, τη συνεργασία και πώς να αντιμετωπίζουμε τους χειρότερούς μας φόβους. Ένα εργαλείο για γονείς και εκπαιδευτικούς που μαθαίνει στα παιδιά να διαβάζουν ανάμεσα στις γραμμές και να αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη. Γιατί έχει ο καιρός γυρίσματα, αλλά και δυο όψεις τα νομίσματα… «Σε καθετί καινούριο, το παιδί φοβάται να μη χάσει τα ήδη κεκτημένα. Ο δικός μας ρόλος είναι να εμπνεύσουμε τα παιδιά να προσπαθήσουν, να πειραματιστούν και να τα ενθαρρύνουμε να σταθούν στις δικές τους δυνάμεις». Πόλκα Χατζηιωάννου - Σταθοπούλου, εκπαιδευτικός

Συγγραφέας
Η Μαρίνα Γιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε Marketing και Καλές Τέχνες στο Georgetown University της Washington, DC όπου αποφοίτησε το 1997. Μέχρι το 1999 φοίτησε στο Pratt Institute στη Νέα Υόρκη Σχεδιασμό Οπτικής Επικοινωνίας και Εικονογράφηση από το οποίο αποφοίτησε με τιμητικές διακρίσεις.

Από το 2003 είναι βραβευμένη δημιουργική διευθύντρια και συνέταιρος στην εταιρία συμβούλων marketing Sonar και πρόεδρος στο αθλητικό κέντρο Sunny Sports Club. Έχει τιμηθεί με το John Peter’s Publication Award από το Art Directors Club της Νέας Υόρκης και τα Διεθνή βραβεία Pentawards για τη δουλειά της.

Το 2014 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο "Η Στιγμούλα" και ακολούθησαν "Η Στιγμούλα είναι δυνατή!", "Σκουφοκοκκινίτσα" –στη λίστα των 10 καλύτερων παιδικών βιβλίων Public 2016– και "Δύο φορές κι έναν καιρό ήταν η Σταχτοπούτα" από τις εκδόσεις Διόπτρα. Το 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο της λεύκωμα για μαμάδες με τίτλο "Μια καρδιά".

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved