Ο Μαραθώνιος ως μέσο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Το τρέξιμο μπαίνει, κυριολεκτικά και μεταφορικά, όλο και περισσότερο στην καθημερινότητα μας. Η δρομική κοινότητα στην Ελλάδα αυξάνεται εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια.

Ο Μαραθώνιος ως μέσο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Και το ευχάριστο δεν είναι ότι απλά μόνο τρέχουμε. Για πολλούς η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι κάτι πολύ παραπάνω. Είναι προσφορά. Είναι κοινωνική ευαισθητοποίηση και αφύπνιση. Το επιβεβαιώνουμε ακόμα πιο εύκολα αυτές τις μέρες με αφορμή τον Μαραθώνιο που έρχεται την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Τα social media έχουν ήδη αρχίσει να παίρνουν φωτιά από αναρτήσεις μεμονωμένων δρομέων αλλά και ομάδων που ετοιμάζονται να τρέξουν για καλό σκοπό.

Η WIND Running Team για παράδειγμα ετοιμάζεται να τρέξει για το «Μαζί για το Παιδί». Μια Ένωση κοινωφελών σωματείων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1996 με σκοπό να ενώσει τις προσπάθειές τους για τα παιδιά σε ανάγκη. Συνεργάζεται με περισσότερους από 200 φορείς σε όλη την Ελλάδα και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα δίκτυο αλληλεγγύης για κάθε δομή που εξυπηρετεί ανήλικα παιδιά και άπορες οικογένειες.

Οι δρομείς με τα χαρακτηριστικά γαλάζια μπλουζάκια φέτος στηρίζουν το πρόγραμμα «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι» της Ένωσης, το οποίο στηρίζει παιδιά άπορων οικογενειών στην Ελλάδα. Περιλαμβάνει κοινωνικές υπηρεσίες δήμων, ορφανοτροφεία, ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, μη κυβερνητικές οργανώσεις, ΑμΚΕ, ιδρύματα για παιδιά και κέντρα υποδοχής μεταναστών. Μόνο μέσα στο 2016, μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, το «Μαζί για το Παιδί» μοίρασε 117 τόνους αγαθών, σε 236 φορείς από 43 διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, εξυπηρετώντας συνολικά 30.925 παιδιά από 19.564 οικογένειες.

Με την ομάδα της WIND λαμβάνουν μέρος εκτός από τους ίδιους τους εργαζόμενους της εταιρείας, διακεκριμένοι αθλητές όπως ο Κώστας Γκελαούζος και η Αναστασία Καρακατσάνη αλλά και δημοφιλείς προσωπικότητες όπως ο σεφ Βασίλης Καλλίδης, η παρουσιάστρια Νικολέττα Ράλλη, οι ηθοποιοί Ρένος Ρώτας και Γιάννης Χατζηγεωργίου, η τραγουδίστρια Ειρήνη Παπαδοπούλου κ.α.

Η WIND Running Team είναι σίγουρα μια από τις πιο δυναμικές ομάδες, με αθλητικό ενδιαφέρον αλλά και έντονο κοινωνικό προφίλ καθώς έχει μεριμνήσει να μπορούν να βοηθήσουν όλοι. Ακόμη και όσοι δεν έχουν καταφέρει να δηλώσουν συμμετοχή. Αναλυτικές πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να βρουν στο www.supportmazi.gr.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved