Despoina’s little stories: «Φτιάχνοντας αναμνήσεις με την Έλενα!»

Είναι πολλά αυτά που θα θυμάμαι για όλη μου τη ζωή από την παιδική μου ηλικία. Εικόνες, χάδια, αγκαλιές, μυρωδιές.

Δέσποινα Καμπούρη
Despoina’s little stories: «Φτιάχνοντας αναμνήσεις με την Έλενα!»

Πήρα πολλή αγάπη από τους γονείς μου και έχω φυλάξει στην καρδιά μου έντονες αναμνήσεις με τους γονείς μου στην καρδιά μου και την ψυχή μου. Τις φυλάω σαν θησαυρό γιατί με έχουν προσδιορίσει ως άνθρωπο και ως προσωπικότητα.

Θυμάμαι έναν πολύ εργατικό μπαμπά, βιοπαλαιστή με τη σημασία της λέξεως, να δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ για να μη λείψει τίποτα από το σπίτι. Θυμάμαι μία αφοσιωμένη μαμά να μη δουλεύει για να με μεγαλώνει, να με διαβάζει, να με κανακεύει και να φροντίζει το νοικοκυριό του σπιτιού.

Δεν ήταν πάντα ρόδινα τα πράγματα, παρόλα αυτά δεν στερήθηκα ποτέ τίποτα. Πήρα τόση αγάπη που γέμιζε όλα τα κενά. Μου αρκούσε να παίζω με τους γονείς μου και να κάνουμε πράγματα και οι τρεις μαζί. Μικρά καθημερινά πράγματα που δεν έχουν τιμή...

despoina kampouri ntoumpai 1

Με τους γονείς μου δεν καταφέραμε να κάνουμε ταξίδια στο εξωτερικό όσο ήμουν μικρή. Αυτό ήταν και το μεγαλύτερό μου απωθημένο. Γι’ αυτό όταν ξεκίνησα να εργάζομαι και να βγάζω δικά μου χρήματα ξεκίνησα να ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο. Αυτή είναι η μεγαλύτερή μου προίκα. Αυτό θέλω να εμφυσήσω και στα παιδιά μου. Να γίνουν πολίτες του κόσμου, να ανοίξουν τα δικά τους φτερά και να γνωρίσουν κι άλλες χώρες, κι άλλες κουλτούρες.

despoina kampouri ntoumpai 2

Πριν λίγες μέρες κάναμε το πρώτο μας ταξίδι με την Έλενα στο εξωτερικό. Πήγαμε οικογενειακώς στο Ντουμπάι όπου η μικρή μου είδε διαφορετικά πράγματα και βίωσε μοναδικές εμπειρίες που θα «κουβαλάει» για πάντα μαζί της μέχρι το υπόλοιπο της ζωής της. Αυτός είναι και ο λόγος που βγάζω τα παιδιά πολλές φωτογραφίες όταν ταξιδεύουμε. Θέλω να κρατήσουν όσες στιγμές μπορούν αναλλοίωτες αλλά ακόμη κι αν η παιδική τους μνήμη τις προδώσει τουλάχιστον θα έχουν τις φωτογραφίες αδιάψευστους μάρτυρες να τους θυμίζουν όλες τις καλές στιγμές που έζησαν με τη μαμά και τον μπαμπά.

vaggelis 1

«Μόλις μεγαλώσει λίγο και η αδερφή σου μωρό μου, θα σας παίρνουμε και τις δύο και θα ταξιδεύουμε σε μέρη άγνωστα. Θα φτιάχνουμε μαζί αναμνήσεις μιας ζωής! Γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από τα ταξίδια. Αυτά είναι τα μοναδικά λεφτά που δε θα λυπηθείς ποτέ καρδιά μου», της λέω συχνά πυκνά κι εκείνη μου γκρινιάζει που δεν μπορούμε να το κάνουμε κάθε εβδομάδα: «Ναι ρε μαμά! Και τότε τι περιμένουμε;»...

Καλή σας μέρα!

Μπορείτε να με βρείτε και στην άλλη μου αγάπη!
Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved