Ιδέες για υγιεινά και λαχταριστά smoothies από τον Γιώργο Γεράρδο

Υπάρχουν πάρα πολλά οφέλη από ένα καλό smoothie και τα παιδιά συνήθως τα λατρεύουν.

Ιδέες για υγιεινά και λαχταριστά smoothies από τον Γιώργο Γεράρδο

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τους δώσουμε πολλά θρεπτικά στοιχεία στο πρωινό ή κατά τη διάρκεια της μέρας ή ακόμα και για ένα παιδικό πάρτυ, ενώ φτιάχνονται πολύ γρήγορα με ένα δυνατό μπλέντερ και κοστίζουν ελάχιστα.

Προσωπικά χρησιμοποιώ το μπλέντερ της κουζινομηχανής Sense Chef της Kenwood που με το δυνατό μοτέρ μπορώ να φτιάξω smoothies σε λίγα δευτερόλεπτα. Επίσης αποφεύγω τη χρήση πάγου και απλά χρησιμοποιώ φρούτα κατευθείαν από το ψυγείο.

Σήμερα θα σας δώσω τρείς πολύ καλές ιδέες που είναι και η αφετηρία για να προσθέσετε φρούτα και λαχανικά που προτιμούν τα παιδιά σας.
Το πρώτο smoothie μπορεί να αντικαταστήσει ένα σοκολατούχο γάλα, το δεύτερο είναι μια ‘βόμβα’ υγείας που περιέχει υπερτροφές και το τρίτο είναι γεμάτο φρούτα και το πράσινο του χρώμα θα ενθουσιάσει τα παιδιά!

Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι φρούτα, λαχανικά και ωμούς ξηρούς καρπούς θέλετε, απλά αποφύγετε τη χρήση ζάχαρης και τον συνδυασμό γάλακτος με εσπεριδοειδή.

Υλικά για σοκολατένιο smoothie

1 μπανάνα
1 κς κακάο
1 κούπα γάλα
1 κς μέλι

smoothiess 1

Τρόπος παρασκευής

Απλά τοποθετούμε τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε για μισό λεπτό μέχρι να γίνει ένα σοκολατένιο μείγμα.

Υλικά για ένα πράσινο φρουτένιο smoothie

smoothiess 2

1 Ροδάκινο
1 χούφτα ρόκα ή σπανάκι
1 μπανάνα
Χυμό από 2 πορτοκάλια

Τρόπος Παρασκευής

Απλά τοποθετούμε τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε για ένα λεπτό μέχρι διαλυθεί εντελώς η ρόκα και να γίνει ένα λείο μείγμα με έντονο πράσινο χρώμα.

Υλικά για ένα smoothie υπερτροφών

smoothiess 6

Χυμό από δύο πορτοκάλια
1κς μαύρες σταφίδες
1κς ωμα αμύγδαλα
1κς Goji berries
1κγ λιναρόσπορο

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε τα στεγνά υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε για ένα-δύο λεπτά μέχρι να διαλυθούν. Κατόπιν προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και ξαναχτυπάμε για ένα λεπτό.
Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved