Φωτογράφος κάνει το ωραιότερο δώρο σε μητέρες που βρίσκονται στη φυλακή

Οι φυλακισμένες γυναίκες αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις ενώ είναι έγκυες πίσω από κάγκελα. Μια μαία χρησιμοποιεί τη φωτογραφική της μηχανή για να δώσει φωνή σε αυτές τις γυναίκες.

Φωτογράφος κάνει το ωραιότερο δώρο σε μητέρες που βρίσκονται στη φυλακή

Για την πλειοψηφία των γυναικών, η διαπίστωση ότι περιμένουν παιδί είναι ένας συναρπαστικός χρόνος που σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου κεφαλαίου στη ζωή τους. Για τους επόμενους εννέα μήνες, αυτές οι γυναίκες κάνουν επιλογές που θα επηρεάσουν τη ζωή των νεογέννητων τους για τα επόμενα χρόνια που θα έρθουν.

Από το τι πρέπει να φάνε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους μέχρι το ποιος θα είναι παρών κατά τη γέννηση του μωρού, οι γυναίκες προετοιμάζονται για αυτή τη στιγμή που περιλαμβάνει τόσο τη γέννηση ενός μωρού όσο και την αρχή της μητρότητας.

fylakismenes mamades 11

Ωστόσο, για μια αυξανόμενη ομάδα γυναικών, η εμπειρία της εγκυμοσύνης είναι συχνά γεμάτη από άγχος, αβεβαιότητα και απόγνωση.

Από το 1980 έως το 2014, ο αριθμός των φυλακισμένων γυναικών στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε κατά 700%. Παρόλο που λίγα δεδομένα περιβάλλουν το θέμα της εγκυμοσύνης στο σωφρονιστικό σύστημα, εκτιμάται ότι περίπου 1 στις 17 γυναίκες εισέρχονται στη φυλακή ενώ είναι έγκυες. Αυτές οι φυλακισμένες γυναίκες αντιμετωπίζουν σημαντικές συναισθηματικές και υγειονομικές προκλήσεις ενώ είναι έγκυες πίσω από τα κάγκελα.

fylakismenes mamades 12

Παρόλα αυτά μία οργανωση κατάφερε να δώσει τη δυνατότητα σε μερικές από αυτές τις γυναίκες να γεννήσουν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, σε φυλακές που μοιάζουν με σπίτια. Οι μαμα΄δες και τα μωρά τους ζουν μαζί, έχουν ιδιωτικό δωμάτιο με ένα κρεβάτι και μια κούνια, ενώ μέσα σε αυτή τη μονάδα οι γυναίκες μπορούν να μαγειρέψουν για να φτιάξουν τα γεύματά τους. Όπως μπορείτε να δείτε μάλιστα, ο χώρος στην παρακάτω φωτογραφία μοιάζει περισσότερο με κοινότητα παρά με φυλακή.

fylakismenes mamades 1

Οι φυλακισμένες γυναίκες, είναι ένας αόρατος πληθυσμός, ωστόσο μια μαία, η Cheryl Hanna Truscott, περνά τη ζωή της σε αυτούς τους χώρους, βοηθώντας αυτές τις γυναίκες με τα μωρά τους και αντίστοιχα με την κάμερά της, τις φωτογραφίζει βοηθώντας τις να πουν τις δικές τους ιστορίες.

Κάποιες μάλιστα από αυτές, πιστεύουν ότι η φυλακή τους έσωσε τη ζωή, καθώς τις έβγαλε από την παραβατικότητα, τις βοήθησε να αποτοξινωθούν από τις παράνομες ουσίες και κάνοντάς τους το μεγαλύτερο δώρο. Το παιδί τους.

Δείτε τις φωτογραφίες παρακάτω:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved