Δέκα πράγματα για τα οποία μία μαμά δεν χρειάζεται να απολογηθεί

Αλήθεια, γιατί το κάνουμε αυτό; Γιατί γεμίζουμε με τύψεις για τους υπόλοιπους, όταν γινόμαστε μανούλες και νιώθουμε την ανάγκη να απολογούμαστε συνεχώς;

Δέκα πράγματα για τα οποία μία μαμά δεν χρειάζεται να απολογηθεί

Γιατί υποβάλλουμε τον εαυτό μας στη διαδικασία να απολογείται στους άλλους για πράγματα, που στην τελική μπορεί και να μην τους αφορούν; Γιατί θα πρέπει να δίνουμε εξηγήσεις για κάθε τι; Η blogger Hannah Murphy εξηγεί ποια είναι τα 10 πράγματα για τα οποία μία μαμά δεν χρειάζεται να δίνει λόγο – και να απολογείται – σε κανέναν.

Γιατί καθυστέρησε σε ένα ραντεβού
Θέλεις να είσαι στην ώρα σου σε ένα προγραμματισμένο ραντεβού. Αλλά όταν έχεις παιδιά, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Η καθημερινότητα μιας μαμάς μοιάζει με Μαραθώνιο. Τρέχει να τα προλάβει όλα κι εκεί που είναι έτοιμη να ανοίξει την πόρτα και να φύγει, μπορεί το παιδί να αρχίσει να κλαίει, μπορεί να θέλει άλλαγμα, οτιδήποτε που θα σε καθυστερήσει. Και δεν χρειάζεται να απολογηθείς. Όποιος έχει την ωριμότητα, θα το καταλάβει.

Για τα κιλά που πήρε στην εγκυμοσύνη και δεν έφυγαν
Ναι πήρες κιλά στην εγκυμοσύνη. Και ναι δεν έφυγαν. Είτε γιατί στο καπάκι ήρθε μία νέα εγκυμοσύνη είτε γιατί δεν κατάφερες με τους ρυθμούς της καθημερινότητας σου να μπεις σε ένα πρόγραμμα και να τα χάσεις. Δεν είναι για όλες τις γυναίκες εύκολο και στην τελική με τα τρελά ωράρια και όλες τις νέες αλλαγές στη ζωή σου, τους πρώτους μήνες, ειδικά, το μόνο που σκέφτεσαι είναι να ξεκινήσεις Zumba!

Για τα κενά μνήμης!
Ναι, ξέχασε να ευχηθεί σε μία φίλη για τα γενέθλια της. Ξέχασε να απαντήσει εγκαίρως αν θα έρθει στο γάμο; Ξέχασε μία γιορτή; Ε και; Όλοι δεν έχουν ακουστά για την «αμνησία της μητρότητας». Είναι τρομακτικό, αλλά έτσι είναι. Μία μαμά μπορεί να ξεχάσει ακόμη και τα δικά της γενέθλια μέσα στους ρυθμούς της καθημερινότητας της.

Επειδή δεν έχει μαγειρέψει
Οι καθημερινοί ρυθμοί είναι τρελοί, ειδικά αν έχεις δύο μικρά απιδιά, με μικρή διαφορά ηλικίας. Στο μυαλό και στο σπίτι μίας μαμάς, μπορεί να επικρατεί ένα χάος, στην προσπάθεια να τα καταφέρει όλα. Και δεν γίνεται πάντα να τα καταφέρνει όλα. Μερικές φορές, θα χρειαστεί να «θυσιάσει» μία δουλειά για να κάνει μία άλλη. Ε, αυτές τις φορές μπορεί να «θυσιαστεί» το μαγείρεμα. Δεν χρειάζεται να απολογηθεί γι αυτό.

Επειδή δε θήλασε
Ναι, υπάρχουν οι μανούλες που θηλάζουν και υπάρχουν και εκείνες που δεν θήλασαν. Γιατί μπορεί να μην τους ήταν εύκολο. Να μη μπόρεσαν. Δεν χρειάζεται να απολογηθούν και να εξηγήσουν γιατί δε θήλασαν. Και στην τελική, αυτό δεν τις κάνει λιγότερο καλές μανούλες, από εκείνες που τα κατάφεραν και θήλασαν.

Δείτε τα υπόλοιπα στη gallery που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved