Φταίνε οι γονείς για την κακή συμπεριφορά του παιδιού; 5 λόγοι που το αποδεικνύουν (pics)

Το να είσαι γονιός δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Προσπαθείς να τα φέρεις όλα εις πέρας και το κυριότερο, προσπαθείς να μεγαλώσεις σωστά το παιδί σου και να του δώσεις όσα χρειάζεται, σε όλα τα επίπεδα.

Φταίνε οι γονείς για την κακή συμπεριφορά του παιδιού; 5 λόγοι που το αποδεικνύουν (pics)

Ωστόσο, κανείς δεν είναι τέλειος και κάποιες πρακτικές μας που εμείς πιστεύουμε ότι είναι οι σωστές, φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα στο παιδί. Κυρίως, σε ό, τι έχει να κάνει με τη συμπεριφορά του.



Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί, αν για την κακή συμπεριφορά του παιδιού σας, ευθύνεστε εσείς οι ίδιοι; Πάντως, σύμφωνα με τη γνωστή συγγραφέα, Elaine Rose Glickman, για την κακή συμπεριφορά ενός παιδιού, ευθύνονται οι γονείς!



Ιδού, 5 λόγοι που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.



1. «Παιδί είναι»

Μία αγαπημένη φράση των γονιών, όταν το παιδί του δαγκώνει ή χτυπάει ένα άλλο, είναι… «παιδί είναι, δεν καταλαβαίνει». Κι, όμως, το παιδί όσο μικρό και αν είναι, καταλαβαίνει. Γι αυτό και όπως τονίζει η Glickman, πρέπει από νωρίς να του εξηγήσετε ότι είναι λάθος η συμπεριφορά του, ενώ μαζί με το παιδί, μέσα από την κουβέντα να ανακαλύψετε για ποιο λόγο είναι επιθετικό. Μήπως είναι λυπημένο για κάτι; Μήπως το έχει θυμώσει κάτι;

kids




2. Δεν βάζετε όρια

Ξέρουμε είναι δύσκολος ο ρόλος του γονιού και κανείς δε θέλει να στεναχωρεί το παιδί του. Με το να μην του βάζετε, όμως, όρια και να λέτε συνεχώς, «ναι», το μόνο που πετυχαίνετε, είναι να μάθετε από μικρό στο παιδί σας ότι μπορεί να έχει ό, τι θέλει, όποτε το θέλει. Γι αυτό, ξεκινήστε να λέτε «όχι» και να το εννοείτε!



3. Επιτρέπετε να σας μιλούν άσχημα

Μπορεί κάποιοι γονείς, να βρίσκουν ότι έχει πλάκα ή να μη δίνουν την απαραίτητη σημασία, όταν το παιδί λέει κακές λέξεις, όπως «χαζή/ο». Όταν, όμως, του επιτρέπετε να λέει εσάς τους ίδιους και να σας μιλάει, όπως θα μιλούσε σε συνομήλικους του, δεν έχει καθόλου πλάκα. Και αν δεν του καταστήσετε σαφές ότι είναι άσχημο να μιλάει έτσι σε μεγαλύτερους, να ξέρετε ότι θα το κάνει και σε άλλους.


Τι άλλο κάνετε λάθος; Διαβάστε ευθύς αμέσως στη gallery που ακολουθεί:













© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved