Γρανίτα με ροδάκινο και βανίλια από τον Γιώργο Γεράρδο

Τώρα το καλοκαίρι, τίποτα δεν είναι πιο δροσιστικό από ένα δροσερό σορμπέ ή παγωτό!

Γρανίτα με ροδάκινο και βανίλια από τον Γιώργο Γεράρδο

Επίσης τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια έχουν τη τιμητική τους τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
Για αυτούς λοιπόν τους λόγους η σημερινή μας συνταγή θα είναι ακριβώς αυτό: Σορμπέ ροδάκινο με βανίλια, και μάλιστα με ελάχιστες θερμίδες.

Υλικά
1 κιλό ροδάκινα ή νεκταρίνια
15-25γρ στέβια ή 125γρ ζάχαρη
100μλ νερό
1/2 λεμόνι, χυμό
1 βανίλια

Τρόπος παρασκευής
Τοποθετούμε τον κάδο της παγωτομηχανής της Kenwood στη κατάψυξη για τουλάχιστον μια μέρα ώστε να παγώσει καλά.
Πλένουμε καλά τα φρούτα, τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια μαζί με τη φλούδα τους και τα ραντίζουμε με το λεμόνι.

1


Μαγειρεύουμε τα ροδάκινα μαζί με τη ζάχαρη, το νερό και τη βανίλια αφού τη χαράξουμε και πάρουμε τους μαύρους σπόρους. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα ροδάκινα.
Αφήνουμε το μείγμα να παγώσει, το πολτοποιούμε στο Multi της Kenwood και το παγώνουμε καλά στο ψυγείο.

3


Βάζουμε σε λειτουργία τη παγωτομηχανή, προσθέτουμε τον πολτό φρούτου στον κάδο και σε 2 περίπου λεπτά θα έχετε ένα υπέροχο και δροσερό σορμπέ!
Αδειάζουμε το σορμπέ σε ένα ήδη παγωμένο τάπερ και αν θέλουμε παγώνουμε για άλλη μια ώρα στο ψυγείο πριν το απολαύσουμε.

Tip. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ροδάκινα με βερίκοκα ή και σύκα όταν είναι στην εποχή τους. Απλά σε αυτή τη περίπτωση μειώστε τη ζάχαρη κατά 1/3.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved