Απολαυστική ψητή πουτίγκα τσουρεκιού με φράουλες από τον Γιώργο Γεράρδο

Σήμερα βρήκα στην αγορά κάτι ωραίες και ζουμερές φράουλες. Φάγαμε πολλές απλά κομμένες με λίγη άχνη αλλά επειδή μου περίσσεψαν αρκετές έφτιαξα και θα σας δείξω ένα καταπληκτικό γλύκισμα με τσουρέκι και φράουλες.

Απολαυστική ψητή πουτίγκα τσουρεκιού με φράουλες από τον Γιώργο Γεράρδο

Όταν το σερβίρετε, όλοι θα νομίζουν ότι ξοδέψατε πολύ χρόνο και ενέργεια για να το φτιάξετε αλλά στη πραγματικότητα πρόκειται για μία πολύ απλή και εύκολη παρασκευή!

Υλικά
1 μεγάλο τσουρέκι, περίπου 600 γρ
300 ml φρέσκο γάλα
100 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ ζάχαρη
4 αβγά
400 γρ φράουλες
50 γρ βούτυρο λιωμένο και λίγο ακόμα για το σκεύος
Άχνη για το σερβίρισμα

Τρόπος παρασκευής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες και τις τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο σκεύος φούρνου.

tsoureki3 1

Προσωπικά χρησιμοποίησα μια μεταλλική φόρμα με αποσπώμενο πάτο. Κόβουμε τις φράουλες σε κομμάτια και τις μοιράζουμε πάνω και ανάμεσα στις φέτες του τσουρεκιού.

tsoureki2 1

Χτυπάμε με to K-mix της Kenwood τα αβγά με τη ζάχαρη, το γάλα, τη κρέμα και το κονιάκ ώστε να ενωθούν καλά. Περιχύνουμε το τσουρέκι με το μείγμα, το λιωμένο βούτυρο και αφήνουμε για 5 λεπτά ώστε να ποτίσει καλά.

tsoureki1 1

Ψήνουμε για 35-40 λεπτά, αφήνουμε να παγώσει και πασπαλίζουμε την άχνη πριν σερβίρουμε.

tsoureki4 1

Tip. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και με μπαγιάτικο ψωμί. Απλά διπλασιάστε τη ζάχαρη και προσθέστε 100 γρ σταφίδες ή τριμμένη σοκολάτα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved