Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών» στη Θεσσαλονίκη

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποίησαν το απόγευμα της 30ης Μαΐου 2017 από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα και το Γενικό Διευθυντή της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», Γιώργο Καλούδη.

Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών» στη Θεσσαλονίκη

Στην έναρξη της εκδήλωσης ο Διευθυντής του Εμπορικού Κέντρου, Κυριάκος Κονταξιάν, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, αναφέρθηκε στον συμβολισμό της έκθεσης και κάλεσε μικρούς και μεγάλους να την επισκεφθούν και να ενημερωθούν σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γενικός Διευθυντής της ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Γιώργος Καλούδης ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Θέλω λοιπόν, να σας καλωσορίσω σε αυτή την έκθεση, όπου τα παιδιά είναι αυτά που έχουν το πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Γιατί, μέσα από τα μάτια τους και την δική τους σκέψη και αντίληψη, θα κάνουν όλους μας να δούμε και να αντιληφθούμε καλύτερα, ίσως, τη σημασία της οδικής παιδείας και συμπεριφοράς, έννοιες τις οποίες, πολλές φορές, λόγω της καθημερινής πίεσης και των προβλημάτων μας, ξεχνούμε πόσο σημαντικές είναι.»

thessalonik2

Στη συνέχεια ο κ. Αρχηγός προσέφερε ένα συμβολικό δώρο στη 10χρονη Παναγιώτα, από τη Θεσσαλονίκη, ένα από τα παιδιά που συμμετείχαν στην έκθεση ζωγραφικής, δηλώνοντας: «Η Παναγιώτα είναι μια μαθήτρια από τη Θεσσαλονίκη, είναι μία από τα πολλά παιδιά, από τα 280 παιδιά που ζωγράφισαν για την έκθεσή μας. Στην Παναγιώτα ανήκει μία από τις 12 καλύτερες ζωγραφιές που επέλεξε η οργανωτική επιτροπή. Είναι τιμή για την πόλη της Θεσσαλονίκης να εκπροσωπείται από την ζωγραφιά της Παναγιώτας στο θεματικό ημερολόγιο της Ελληνικής Αστυνομίας, για την Τροχαία, το 2018. Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ.»

thes

Την πρωτοβουλία αυτή τίμησαν με την παρουσία τους μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμου και του Μητροπολίτη Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνου, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων, συλλόγων, φορέων και οργανισμών, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, καθώς και εκπρόσωποι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Την Ελληνική Αστυνομία εκπροσώπησαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, οι Γενικοί Αστυνομικοί Διευθυντές Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί και αστυνομικό προσωπικό. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκπρόσωποι επιχειρήσεων, που στηρίζουν την πρωτοβουλία αυτή και συγκεκριμένα o Διευθυντής Marketing της ΜΑΣΟΥΤΗΣ, Σταμάτης Δαυίδ, η Marketing Manager του Mediterranean COSMOS - Lamda Development S.A., Χριστίνα Οικονόμου, το στέλεχος του Τμήματος Marketing του Mediterranean COSMOS, Maria Joao Matos, ο Διευθυντής Ανάπτυξης & Νέων Συνδέσεων της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε, Μιχάλης Στεργιόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ, Νικήτας Ποθουλάκης, ο Εμπορικός Διευθυντής της ALFA PASTRY ΚΟΥΚΟΥΤΑΡΗΣ, Γιάννης Τσακίρης, ο Υπεύθυνος Πωλήσεων KARENTA, Παντελής Κιλικίδης, ο Διευθυντής Πωλήσεων και η Γενική Διευθύντρια ΕΤΕΑ Α.Ε., Κώστας Παξιμαδάς και Έλενα Τσόλη.

thessaloniki i

Ο χώρος της έκθεσης πλημμύρισε από γονείς και παιδιά που έδωσαν μία ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση και είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να δουν τις παιδικές δημιουργίες καθώς και το ειδικό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής που λειτουργεί, όπου οι μικροί μας επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, από έμπειρους τροχονόμους της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον τα παιδιά που επισκέπτονται την έκθεση μπορούν να ζωγραφίζουν τις δικές τους δημιουργίες, με θέμα την οδική ασφάλεια.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας με πλούσιο ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Η έκθεση διοργανώνεται από την Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» και φιλοξενείται στο εμπορικό κέντρο "Mediterranean COSMOS", με ελεύθερη είσοδο, καθημερινά από 09:00-20:00, μέχρι τις 17 Ιουνίου. Σχολεία που ενδιαφέρονται για ομαδικές επισκέψεις στην έκθεση, παρακαλούνται να επικοινωνούν καθημερινά στα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, 2310 557541 και 2310 557542.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved