Ελληνικό τιραμισού από τον Γιώργο Γεράρδο

Μετά από κάθε γιορτή, η αγαπημένη μου ασχολία είναι να βρίσκω συνταγές για να εκμεταλλεύομαι ότι γλυκό ή φαγητό μου έχει περισσέψει.

Ελληνικό τιραμισού από τον Γιώργο Γεράρδο

Λίγο πριν το Πάσχα έφτιαξα μεγάλη ποσότητα από κουλουράκια και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες όλης της οικογένειας μας έμειναν αρκετά. Έτσι λοιπόν σήμερα θα σας φτιάξω μια ελληνική εκδοχή του τιραμισού, ενός γλυκού που αρέσει σε όλους. Φτιάχνεται με απλά υλικά, ελληνικό καφέ και γλυκό κρασί. Λόγω του καφέ και του αλκοόλ δεν είναι ιδανικό για παιδιά, αλλά σίγουρα οι μεγάλοι θα το εκτιμήσουν!

Αν όμως θέλετε να γλυκάνετε τα παιδιά σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καφέ χωρίς καφεΐνη και αντί για κρασί να αρωματίσετε τη κρέμα με βανίλια ή και κανέλα.

Υλικά
10-12 κουλουράκια
3 φλιτζάνια ελαφρύ ελληνικό καφέ, χωρίς ζάχαρη
400ml κρέμα γάλακτος
150γρ τυρί κρέμα
80γρ ζάχαρη
1-2 σφηνάκια γλυκό κρασί μοσχάτο
2κς κακάο

Τρόπος παρασκευής
Μουσκεύουμε τα κουλουράκια με τον καφέ.

tiramisou1 1


Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ της Kenwood τη κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί, όχι όμως πολύ σφιχτή. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το κρασί και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

tiramisou 3


Βάζουμε στρώσεις από τα μουσκεμένα κουλουράκια και τη κρέμα σε 4-6 ποτηράκια, ενώ στο τέλος κοσκινίζουμε το κακάο.

tiramisou5 1


Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε ένα οικογενειακό τιραμισού σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ.

tiramisou6 1


Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved