Ανοιξιάτικη πατατοσαλάτα σε 20 λεπτά, από τον Γιώργο Γεράρδο

Μια ωραία πατατοσαλάτα είναι ένα υπέροχο πιάτο! Ειδικά αν είναι στη πιο «ελληνική» της εκδοχή χωρίς μαγιονέζα, πρόκειται για ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα για μικρούς και μεγάλους.

Ανοιξιάτικη πατατοσαλάτα σε 20 λεπτά, από τον Γιώργο Γεράρδο

Σήμερα θα σας δείξω μια τέτοια νηστίσιμη συνταγή, με μπόλικα λαχανικά και υπέροχη γεύση. Μπορείτε πραγματικά να ετοιμάσετε αυτή τη πατατοσαλάτα σε 20 μόνο λεπτά αν χρησιμοποιήσετε τις πολύ μικρές πατάτες, αυτές που λέμε baby. Φυσικά μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά που σας αρέσουν για να φτιάξετε τη δική σας εκδοχή!

Υλικά:

patatosalata6


½ κιλό πατάτες baby
1 πιπεριά κόκκινη
1 κρεμμύδι
1 φινόκιο
1 στικ σέλερι
1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
15 ελιές θρούμπες
2κγ κάπαρη
4κς παρθένο ελαιόλαδο
1/2κγ ζάχαρη
Αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε ολόκληρες για 12-15 λεπτά. Προσαρμόζουμε στο κάδο του K-mix της Kenwood το δίσκο κοπής σε λεπτές φέτες.

patatosalata5

Κόβουμε σε λεπτές φέτες τη πιπεριά, το κρεμμύδι και το φινόκιο. Βρέχουμε τα λαχανικά με το λεμόνι, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και τρίβουμε λίγο με τα χέρια μας ώστε να ανακατευτούν καλά οι γεύσεις.

patatosalata4
patatosalata

Αφαιρούμε το κουκούτσι από τις ελιές, τις ψιλοκόβουμε και τις προσθέτουμε στα λαχανικά μαζί με τη κάπαρη. Στραγγίζουμε τις πατάτες, τις αφήνουμε στο τρυπητό για ένα λεπτό ώστε να στεγνώσουν καλά και όσο είναι ακόμα καυτές τις κόβουμε τη μέση.

patatosalata2

Ενώνουμε τις πατάτες με τα λαχανικά και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε 10 λεπτά για να ‘τραβήξουν΄ νοστιμιά οι πατάτες.

patatosalata3

Σερβίρουμε τη πατατοσαλάτα μας ζεστή ή και κρύα

patatosalata7

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved