Αφράτες κροκέτες μπακαλιάρου από τον Γιώργο Γεράρδο

Αύριο είναι 25 Μαρτίου και γιορτάζουμε σε όλα τα σπιτικά με τον παραδοσιακό μπακαλιάρο!

Αφράτες κροκέτες μπακαλιάρου από τον Γιώργο Γεράρδο

Αυτό το παστό ψάρι έχει φανατικούς φίλους αλλά και εχθρούς. Σχεδόν πάντα το σερβίρουμε με άφθονη σκορδαλιά και συνήθως τηγανητό. Έτσι λοιπόν κάποιος που δεν του αρέσει το πολύ σκόρδο θα μείνει παραπονεμένος!

Σήμερα θα σας δείξω έναν διαφορετικό τρόπο να μαγειρέψετε το μπακαλιάρο σας, αυτή τη φορά σε αφράτες κροκέτες με ένα ελαφρύ μονό άρωμα σκόρδου και αφθονα μυρωδικά.Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε κροκέτες με σολομό ή και πέρκα φιλέτο.

Υλικά
½ κιλό παστός μπακαλιάρος, χωρίς κόκκαλα ή δέρμα
400ml γάλα
½ κιλό πατάτες
½ μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
1κς μαϊντανό
1κς βασιλικό
1κς παρθένο ελαιόλαδο
½ κς δεντρολίβανο
2 σκελίδες σκόρδο

Για το πανάρισμα
2 αβγά
Τριμμένη φρυγανιά
Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

Τρόπος παρασκευής
Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο για τουλάχιστον 48 ώρες, αλλάζοντας συχνά το νερό.
Βάζουμε το μπακαλιάρο σε ένα κατσαρόλι με το σκόρδο, το γάλα και 400μλ νερό. Το βάζουμε να πάρει μια βράση για 4 λεπτά και αφήνουμε εκτός φωτιάς για άλλα 4.Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε καλά και τις επιστρέφουμε στη ζεστή κατσαρόλα για να στεγνώσουν εντελώς.Με ένα μεγάλο πιρούνι σπάμε τις πατάτες και τις κάνουμε πουρέ. Πολτοποιούμε στο ραβδομπλέντερ k-mix της Kenwood τα μυρωδικά με το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το μείγμα στις πατάτες και ανακατεύουμε.

01 1

Στραγγίζουμε καλά το μπακαλιάρο και το κάνουμε ‘τραβηχτά’ κομμάτια με τα δάκτυλα μας. Ενώνουμε το μείγμα πατάτας με τον μπακαλιάρο, ανακατεύουμε για να ενωθούν καλά τα υλικά και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα ώστε να σφίξει.

03 1


Κατόπιν πλάθουμε τιε κροκέτες μας σε μέγεθος μπιφτεκιού και τις πανάρουμε πρώτα το αβγό και μετά τη τριμμένη φρυγανιά.
Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τις φυλάξουμε στη κατάψυξη αν κάνουμε μεγάλη δόση ή να τις τηγανίσουμε με αραβοσιτέλαιο σε μέτρια φωτιά για 3 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.

02 1


Σερβίρουμε με λίγο λεμόνι και μαϊντανό, καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved