Νηστίσιμο κέικ κακάο με σιμιγδάλι από τον Γιώργο Γεράρδο

Σε όλους, μικρούς και μεγάλους, αρέσουν τα κέικ. Συνήθως όμως στη περίοδο της νηστείας δεν τα φτιάχνουμε γιατί σχεδόν όλες οι συνταγές περιέχουν αβγά και βούτυρο.

Νηστίσιμο κέικ κακάο με σιμιγδάλι από τον Γιώργο Γεράρδο

Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητο και σήμερα θα σας δείξω πώς να φτιάξετε ένα υπέροχο σοκολατένιο κέικ χωρίς αβγά και βούτυρο, μόνο με νηστίσιμα υλικά. Η συνταγή αυτή είναι πολύ εύκολη, οικονομική και φτιάχνεται γρήγορα με πολύ απλά υλικά που έχουμε στο ντουλάπι της κουζίνας. Η υφή που δίνει το σιμιγδάλι έχει πολύ ενδιαφέρον, ενώ το αλάτι και η κανέλα τονίζουν τη γεύση του κακάο.Σε αυτή τη συνταγή θα ταίριαζαν και λίγα καρύδια , φιστίκια Αιγίνης ή αμύγδαλα, ενώ αν θέλετε το κέικ σας πιο πορτοκαλένιο, μπορείτε να προσθέσετε και 1-2 κγ ξύσμα.

Υλικά
200γρ σιμιγδάλι ψιλό
50γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200γρ ζάχαρη
150ml αραβοσιτέλαιο
100ml χυμό πορτοκάλι
3κς κακάο
2κγ baking powder
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα κανέλα

Τρόπος παρασκευής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.Στρώνουμε μια φόρμα για κέικ με λαδόκολλα, έτσι δε χρειάζεται να τη βουτυρώσουμε.

5


Σε ένα μπολ μετράμε τη ζάχαρη, το λάδι, το χυμό πορτοκάλι, το κακάο και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το μίξερ k-mix της Kenwood για 2-3 λεπτά.

6


Κατόπιν προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, τη βανίλια, το baking powder, το αλάτι, τη κανέλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

3


Απλώνουμε τη ζύμη στο φόρμα και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά. Αν βυθίσουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο και βγει καθαρή, το κέικ μας είναι έτοιμο.

7

Αφήσουμε να παγώσει πριν σερβίρουμε και γαρνίρουμε με λίγη άχνη ζάχαρη αν θέλουμε.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved