Το καλύτερο hamburger με σπιτική σάλτσα από τον Γιώργο Γεράρδο

Πολλά φαγητά που είναι στη ευρύτερη κατηγορία των junk food και λατρεύουν τα παιδιά δε χρειάζεται να ανήκουν εκεί. Για παράδειγμα, ένα λαχταριστό και ζουμερό hamburger μπορεί να είναι ταυτόχρονα και υγιεινό. Με τη παρακάτω συνταγή και απλά τιπς κρατάμε όλη τη νοστιμιά ενώ έχουμε ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα. Φυσικά καλό είναι να αποφύγουμε τις τηγανητές πατάτες και να το σερβίρουμε με μια ωραία σαλάτα.

Το καλύτερο hamburger με σπιτική σάλτσα από τον Γιώργο Γεράρδο

Η παρακάτω συνταγή για το μπιφτέκι είναι η αυθεντική χωρίς σχεδόν προσθετά, ενώ μπορείτε να κάνετε τη σπιτική σάλτσα πιο ελαφριά αντικαθιστώντας τη μαγιονέζα, το γιαούρτι ή και το τυρί με αντίστοιχα χαμηλών λιπαρών. Προτιμότερο επίσηςείναι το κλασικό σταρένιο ψωμάκι αντί ενός μπριός που περιέχει αρκετό βούτυρο. Φυσικά μπορείτε να ζητήσετε κιμά χωρίς λίπος και ακόμα καλύτερα είναι να διαλέξετε ένα ωραίο κομμάτι εσείς και να το αλέσετε στη κουζινομηχανή Sense Chef της Kenwood

Υλικά
4 ψωμάκια σταρένια για burger, κομμένα στη μέση
700γρ μοσχαρίσιο κρέας καλής ποιότητας
1 ντομάτα
1 κρεμμύδι
4 φύλλα μαρούλι Iceberg
4 φέτες cheddar ή γραβιέρα
5κς κέτσαπ
1κς μαγιονέζα
1κς γιαούρτι
1κς μουστάρδα πικάντικη
1κς παρθένο ελαιόλαδο
3-4 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
1κγ καπνιστή πάπρικα
½ κγ ρίγανη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
Κόβουμε το κρέας σε μικρότερα κομμάτια το πιπερώνουμε και προσθέτουμε 2κς κέτσαπ. Αυτό θα του δώσει μια ελαφριά γλύκα και θα το κρατήσει πολύ ζουμερό. Περνάμε μια φορά το κρέας από τη κρεατομηχανή τη sense chef της Kenwood.

BURGER1

Πλάθουμε απαλά το κιμά, τον χωρίζουμε στα 4 και πλάθουμε πλατιά μπιφτέκια.
Ζεσταίνουμε καλά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με ραβδώσεις , αλείφουμε το ελαιόλαδο στα μπιφτέκια και αλατίζουμε καλά.

BURGER3

Τα ψήνουμε για 4-8 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι το ψήσιμο που μας αρέσει. Προσωπικά προτιμώ το μπιφτέκι medium rare που μένει ζουμερό και αφράτο.

BURGER2

Για να φτιάξουμε τη σάλτσα, απλά ανακατεύουμε το υπόλοιπο κέτσαπ με τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, τα ψιλοκομμένα αγγουράκια, τη πάπρικα, τη ρίγανη και όσο αλατοπίπερο θέλουμε.

BURGER4

Αφού ψηθούν τα μπιφτέκια, τους προσθέτουμε από μια φέτα τυρί, τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε λίγο σκεπασμένα να λιώσει το τυρί όσο ψήνουμε τα ψωμάκια στο ίδιο τηγάνι.

BURGER5

Για να συνθέσουμε το hamburger αλείφουμε τα ψωμάκια με τη σάλτσα, στρώνουμε στη βάση ένα φύλλο μαρούλι το μπιφτέκι με το τυρί, μια φέτα ντομάτα, μια ροδέλα κρεμμύδι και σκεπάζουμε.

BURGER6
BURGER

Καλή απόλαυση!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved