Cheesecake μπισκότο σοκολάτας από τον Γιώργο Γεράρδο

Όλοι μας σχεδόν λατρεύουμε τα γεμιστά μπισκότα σοκολάτας αλλά και το cheesecake.

Cheesecake μπισκότο σοκολάτας από τον Γιώργο Γεράρδο

Σήμερα θα συνδυάσουμε αυτά τα δύο γλυκίσματα και θα φτιάξουμε ένα υπέροχο cheesecake με μπισκότα σοκολάτας!

Όταν είχα πρωτοδεί αυτό το συνδυασμό σε ένα κατάλογο εστιατορίου μου είχε φανεί υπερβολή αλλά μετά τη δοκιμή ξετρελάθηκα και πείστηκα. Μετά από αρκετές δοκιμές πέτυχα τη γεύση που ήθελα και σας δίνω αυτή τη συνταγή γνωρίζοντας ότι μικροί και μεγάλοι θα τη λατρέψουν.
Το καταπληκτικό είναι ότι περιέχει μόνο πέντε απλά και οικονομικά υλικά ενώ μπορείτε να την ετοιμάσετε πολύ εύκολα και γρήγορα!

Υλικά

2 πακέτα γεμιστά μπισκότα σοκολάτας, περίπου 300γρ
100γρ βούτυρο
300γρ κρέμα γάλακτος
100γρ άχνη ζάχαρη
400γρ τυρί κρέμα

Τρόπος παρασκευής

Κρατάμε 6-7 μπισκότα για διακόσμηση και τα σπάμε σε μικρά κομμάτια. Ανοίγουμε τα υπόλοιπα μπισκότα στη μέση και αφαιρούμε τη κρέμα-γέμιση.Αλέθουμε τα μπισκότα στο Multi mayo της Kenwood.

2 1


Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό μπρίκι, το προσθέτουμε στα τριμμένα μπισκότα, ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο. Αφήνουμε τη βάση στο ψυγείο για 10 λεπτά ώστε να σφίξει.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος και την άχνη σε σαντιγί με μίξερ σε δυνατή ταχύτητα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη γέμιση των μπισκότων ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

1 1


Ενώνουμε το τυρί κρέμα με τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά.

3 1


Στρώνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση, πασπαλίζουμε με τα σπασμένα μπισκότα και επιστρέφουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα πριν σερβίρουμε.

4 1

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved