Συνταγή για κλασικούς κουραμπιέδες αμυγδάλου από το Γιώργο Γεράρδο

Έχουμε μπει για τα καλά στο Δεκέμβρη και οι γιορτές πλησιάζουν! Μαζί τους έρχονται και όλα τα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς.

Συνταγή για κλασικούς κουραμπιέδες αμυγδάλου από το Γιώργο Γεράρδο

Η αλήθεια είναι ότι μπορούμε πολύ εύκολα να τα αγοράσουμε παντού, σε αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία ακόμα και σε σουπερ μάρκετ. Για εμένα όμως δεν υπάρχουν γιορτές χωρίς να μοσχομυρίσει το σπίτι από το βούτυρο και τα αμύγδαλα των κουραμπιέδων ή το μέλι των μελομακάρονων. Όχι μόνο αυτό αλλά πραγματικά μου αρέσει να περνάω χρόνο με τα παιδιά μου στη κουζίνα ετοιμάζοντας αυτά τα γλυκά ξέροντας ότι αυτές οι αναμνήσεις θα μείνουν μαζί τους για πάντα.
Έτσι λοιπόν τις επόμενες εβδομάδες θα σας δώσω τις καλύτερες συνταγές για να φτιάξετε και εσείς όλα τα παραδοσιακά γλυκά για τις γιορτές. Αυτή την εβδομάδα ξεκινάμε με υπέροχους κουραμπιέδες μου μοσχοβολάνε βούτυρο και είναι γεμάτοι με τραγανά αμύγδαλα.

Υλικά
800 γρ αλεύρι, κοσκινισμένο
300 γρ αμύγδαλο150 γρ ζάχαρη άχνη
200 γρ βούτυρο
200 γρ βούτυρο γάλακτος τύπου Κερκύρας
1 αβγό
2 κρόκοι
1 βανίλια
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
4 κ.ς. ανθόνερο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. Baking Soda
Ζάχαρη άχνη για κοσκίνισμα

Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Ψήνουμε για 7-8 λεπτά τα αμύγδαλα μέχρι να ροδίσουν. Χοντροκόβουμε τα μισά και αφήνουμε ολόκληρα τα υπόλοιπα.

01


Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο στη κουζινομηχανή της Kenwood ή με ένα μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για δέκα λεπτά μέχρι να αφρατέψει.

11

Χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα προσθέτουμε τους κρόκους και το αβγό, ένα ένα. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, τη βανίλια, τη σόδα, το αλάτι, τα αμύγδαλα και το κονιάκ.Αφαιρούμε τον κάδο από τη κουζινομηχανή, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα μέχρι να δέσει μια μαλακιά ζύμη.

02

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ότι σχήμα θέλουμε και απλώνουμε σε αντικολλητικό ταψί.Ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

55

Όσο είναι ακόμα ζεστοί κοσκινίζουμε πάνω τους άφθονη άχνη ζάχαρη.

06

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved