Φτιάξτε το δικό σας χριστουγεννιάτικο στεφάνι

Το κυκλικό σχήμα τους συμβολίζει την αιωνιότητα και από τον εορτασμό ακόμη του χειμερινού ηλιοστασίου στην αρχαία Ρώμη θεωρούνταν σύμβολα τύχης και ευημερίας για τη νέα χρονιά.

Φτιάξτε το δικό σας χριστουγεννιάτικο στεφάνι

Βεβαίως από εκείνη την αρχική μορφή τους, φτιαγμένα από κλαριά αειθαλών δέντρων, ως σύμβολο αιώνιας ζωής, μέχρι τις σημερινές πολύμορφες εκδοχές τους, έχει κυλήσει αρκετή... διακόσμηση στο μύλο της ανθρώπινης φαντασίας. Αν και στην πραγματικότητα, κατά βάση, πρόκειται για απλές κατασκευές αποτελούμενες από οικονομικά υλικά, η τιμή τους αν θελήσετε να τα αγοράσετε έτοιμα δεν είναι καθόλου χαμηλή.

Φτιάξτε μόνοι σας, οικονομικά ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι για να στολίσετε την εξώπορτα του σπιτιού σας. Θα χρειαστείτε μια χριστουγεννιάτικη γιρλάντα με σύρμα, διακοσμητικά κόκκινα μπιλάκια με σύρμα, μια κόκκινη κορδέλα, δύο χριστουγεννιάτικες άσπρες μπάλες από φελιζόλ, δυο κουμπιά, δύο μαύρες χαντρούλες, ένα μικρό σκουφάκι και δύο πολύ μικρά κλαδάκια.

01

Δημιουργήστε με τη γιρλάντα ένα στεφάνι και στερεώστε τις δύο άκρες. Στριφογυρίστε τα κόκκινα μπιλάκια στα κλαδάκια του στεφανιού.

02

Με τις δύο χριστουγεννιάτικες μπαλίτσες φτιάξτε ένα χιονανθρωπάκι. Κολλήστε με θερμόκολλα τις δύο μπάλες μεταξύ τους. Βάλτε του σκουφάκι, κασκόλ, κουμπιά μύτη μάτια και δύο κλαράκια για χεράκια.

03

Στολίστε το στεφάνι με το χιονάνθρωπο και με μια κόκκινη κορδέλα δεμένη φιόγκο.

04

Το στεφανάκι σας είναι έτοιμο!!!!!!!!!!!! Καλή επιτυχία!

Φιλίππα Κατσαρού
Αρχιτέκτων-Διακοσμήτρια
email: filippart_@hotmail.com
6978-239273

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved