Υγιεινά flapjack χωρίς ζάχαρη ή βούτυρο από το Γιώργο Γεράρδο

Τα flapjack είναι μπάρες βρώμης και ουσιαστικά είναι ο πρόγονος όλων των ενεργειακών σνακ. Είναι πραγματικά πολύ νόστιμα αλλά η κανονική τους συνταγή περιέχει πολύ βούτυρο και ζάχαρη.

Υγιεινά flapjack χωρίς ζάχαρη ή βούτυρο από το Γιώργο Γεράρδο

Ηθελα να ετοιμάσω ένα πιο υγιεινό σνακ για να δίνω στις κόρες μου στο σχολείο και μετά από αρκετά πειράματα κατέληξα σε αυτή τη λαχταριστή συνταγή. Αντί για βούτυρο και ζάχαρη περιέχει φυστικοβούτυρο και μέλι μαζί με άλλα καλούδια. Μπορεί η θερμιδική αξία να είναι παρόμοια αλλά από διατροφικής άποψης είναι πολύ καλύτερα.
Δοκιμάστε να τα φτιάξετε για σνακ ή πρωινό και μπορείτε να πειραματιστείτε με τα υλικά. Αντί για cranberries χρησιμοποιήστε σταφίδες ή προσθέστε μια χούφτα από τους αγαπημένους σας ωμούς ξηρούς καρπούς!

Υλικά
150γρ νιφάδες βρώμης
150γρ γάλα
75 γρ cranberries
3κς μέλι
2κς φυστικοβούτυρο, ιδανικά το τραγανό
1 κς σουσάμι
1 πρέζα κανέλα

Τρόπος παρασκευής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ορθογώνια ταψάκι.

0 1

Σε ένα κατσαρόλι ζεσταίνουμε λίγο το γάλα και διαλύουμε το μέλι με το φυστικοβούτυρο. Προσαρμόζουμε τους σπιράλ αναδευτήρες στο μίξερ K-mix της Kenwood.

4 1

Σε ένα μπολ βάζουμε τη βρώμη, τα cranberries, τη κανέλα, προσθέτουμε το υγρό μείγμα και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

5 1


Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.

6 1


Αφήνουμε να παγώσει και κόβουμε στο μέγεθος που θέλουμε.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved