Μητέρες με τα αγγελούδια τους έδωσαν ηχηρό παρόν στον 7ο Πανελλήνιο ταυτόχρονο θηλασμό (pics & vid)

Ζάππειο, δεκάδες μητέρες με τα αγγελούδια τους έδωσαν ηχηρό παρόν στον εορτασμο της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού που διοργανώθηκε και φέτος.

Μητέρες με τα αγγελούδια τους έδωσαν ηχηρό παρόν στον 7ο Πανελλήνιο ταυτόχρονο θηλασμό (pics & vid)

Ρεπορτάζ- Φωτογραφίες: Νικόλ Παπάζογλου

Πρόκειται για μια δημόσια γιορτή για τον μητρικό θηλασμό στην οποία συμμετέχουν γυναίκες σε περισσότερες από 50 πόλεις όλης της Ελλάδας.

thilasmos7

Ο 7ος Πανελλήνιος Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός θα ξεκινήσε λιγο μετα τις 11 το πρωι της Κυριακής.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, ενώ τη διοργάνωση της Αττικής έχει αναλάβει και εφέτος η Ομάδα Εθελοντών και Υποστηρικτών Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Αττικής σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας.

thilasmos4

Φέτος, για την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, που στη χώρα μας εορτάζεται κάθε 1η με 7 Νοεμβρίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ενώνει τις δυνάμεις του με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) για να εξαπλωθεί το μήνυμα «Θηλασμός και εργασία: μπορεί να δουλέψει». Στόχος του δημόσιου θηλασμού είναι οι μητέρες – μέλη των ομάδων του Δικτύου να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα».

Σήμερα, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας, γιορτάζει γιατί όπως λέει σε ανακοινωση της, βοηθώντας η μια μητέρα την άλλη, όλο και περισσότερες καταφέρνουν να θηλάσουν τα παιδιά τους και να μάθουν τρόπους να υπερνικήσουν τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες.

thilasmos9

Όπως τονίζουν, παρότι για την εποχή μας η πράξη του θηλασμού κατακτιέται με καθημερινές μάζες, για τις επόμενες γενιές θα ειναι κάτι αυτονόητο.

Ο κατ' οίκον περιορισμός κατα τη διάρκεια της γαλουχίας, μπορεί πολλές φορές να οδηγήσει στην πρόωρη παύση του θηλασμού.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved