Ανάποδο κέικ μπανάνας με καραμέλα από τον Γιώργο Γεράρδο

Τα αναποδογυρισμένα κέικ με φρούτα είναι από τα πιο εντυπωσιακά και νόστιμα που μπορούμε να φτιάξουμε για ένα τραπέζι.

Ανάποδο κέικ μπανάνας με καραμέλα από τον Γιώργο Γεράρδο

Σήμερα θα φτιάξουμε βήμα βήμα το αγαπημένο μου με μπανάνες και καραμέλα, δυο γεύσεις που ταιριάζουν πάρα πολύ.

Είναι ένα αρκετά εύκολο κέικ αφού πέρα από τη καραμέλα, η υπόλοιπη διαδικασία δε διαφέρει πολύ από τις κλασικές συνταγές για κέικ.
Μπορείτε επίσης να φτιάξετε αυτό το κέικ με ροδάκινα, δαμάσκηνα ή και ανανά κονσέρβα.

Υλικά

Για τη καραμέλα
1/3 πακέτο βούτυρο
6κς καστανή ζάχαρη

4 ώριμες μπανάνες

Για το κέικ
200γρ ζάχαρη λευκή
4 αυγά
150ml αραβοσιτέλαιο
150ml γάλα
300γρ αλεύρι
1 βανίλια
2 ½ κγ baking powder
1κγ κανέλα
1/2κγ μοσχοκάρυδο

Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180βαθμούς και στρώνουμε με λαδόκολλα μια φόρμα κέικ 28 εκατοστών με αποσπώμενο πάτο.

ba1


Ετοιμάζουμε τη καραμέλα: βράζουμε το βούτυρο με τη καστανή ζάχαρη για 7-8 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει και να πάρει χρώμα. Αδειάζουμε τη καραμέλα στη βάση και από πάνω κόβουμε τις μπανάνες.

ba2


Για τη ζύμη χτυπάμε με το μίξερ k-mix της Kenwood τη ζάχαρη με τα αυγά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λάδι, το γάλα και χτυπάμε για άλλο ένα λεπτό.

ba3


Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

ba4


Αδειάζουμε τη ζύμη πάνω από τις μπανάνες και ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Δοκιμάζουμε βυθίζοντας στο κέντρο μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει καθαρή τότε το κέικ μας είναι έτοιμο.

ba7


Αφήνουμε να παγώσει καλά, αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και αφαιρούμε προσεκτικά τη λαδόκολλα.

ba8


Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved