Κρεμά αμυγδάλου με σοκολάτα, χωρίς λακτόζη ή γλουτένη, από τον Γιώργο Γεράρδο

Πολλοί φίλοι και φίλες μου ζητούν γλύκες συνταγές που να μη περιέχουν γλουτένη και λακτόζη λόγω διατροφικών αναγκών.

Κρεμά αμυγδάλου με σοκολάτα, χωρίς λακτόζη ή γλουτένη, από τον Γιώργο Γεράρδο

Για αυτό το λόγο σήμερα θα φτιάξουμε μαζί ένα πολύ εύκολο και νόστιμο γλύκισμα, μια κρέμα σοκολάτας με βάση το γάλα αμυγδάλου. Για το καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιώ το μπλέντερ της κουζινομηχανής Sense Chef της Kenwood που με το δυνατή της μοτέρ πολτοποιεί γρήγορα τα αμύγδαλα.

Υλικά

¾ ποτηριού αμύγδαλα ωμα χωρίς τη φλούδα τους
2 ποτήρια νερό
3-5 κς καστανή ζάχαρη, ανάλογα ποσό γλυκιά θέλετε τη κρέμα
2 κς κακάο
2 κς Corn flour
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Για να φτιάξουμε το γάλα αμυγδάλου χτυπάμε τα αμύγδαλα με το νερό στο μπλέντερ της κουζινομηχανής Sense Chef για 2 λεπτά και κατόπιν σουρώνουμε σε πολύ ψιλό σουρωτήρι.

krema1
krema2


Ζεσταίνουμε το γάλα αμυγδάλου σε μια κατσαρόλα μαζί με το κακάο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το corn flour.

krema3
krema4


Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πάρει βράση, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας.

krema5
krema6


Όσο είναι ακόμα ζεστή τη μοιράζουμε σε 4-6 ποτήρια και αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει.

krema6

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved