Ένας «Τοίχος της Καλοσύνης», αλλιώτικος από τους άλλους

Πρωτομάθαμε για τους τοίχους της καλοσύνης από τη Λάρισα. Εκεί εμφανίστηκε για πρώτη φορά και το παράδειγμά της πλέον, ακολουθούν αρκετοί εθελοντές και σε άλλες πόλεις, τοποθετώντας κρεμάστρες, όπου οι πολίτες μπορούν να αφήσουν ρούχα και τρόφιμα για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Ένας «Τοίχος της Καλοσύνης», αλλιώτικος από τους άλλους

Αυτός ο τοίχος όμως είναι αλλιώτικος από τους άλλους. Είναι όμορφος, χαρούμενος και τον έχουν φτιάξει παιδιά. Στην περιοχή των Γαργαλιάνων Μεσσηνίας, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό σχολείο, δημιούργησε έναν διαφορετικό τοίχο καλοσύνης για όλους εκείνους τους ανθρώπους που πραγματικά έχουν ανάγκη. Και είναι τόσο όμορφος.

d5d30850af83d7bd59dd22daee47c646 L

Είναι ωραίο να βλέπεις μια όμορφη και ομαδική δουλειά. Τα παιδιά της κάθε τάξης του Δημοτικού και τα παιδιά του νηπιαγωγείου, έφτιαξαν από μια κρεμάστρα, τη ζωγράφισαν και την κρέμασαν στον τοίχο απέναντι από το σχολείο τους που γράφει με μεγάλα γράμματα «Ό,τι σου περισσεύει άσε... Ό,τι χρειάζεσαι πάρε!». Σε κάθε τάξη αντιστοιχει και μία κρεμάστρα. Κανείς, μπορεί να διακρίνει χαρούμενες φατσούλες, λουλούδια, καρδιές και χεράκια ζωγραφισμένα ενώ οι λέξεις όπως «φιλία», «αγάπη», «βοηθώ», «νοιάζομαι», «αγαπώ» είναι μόνο μερικές από εκείνες που αναγράφονται επάνω.

Μακάρι και άλλα σχολεία στη χώρα μας να ακολουθούσαν το παράδειγμα αυτών των παιδιών και αυτών των δασκάλων! Χίλια μπράβο σε όλους όσους μαθαίνουν στα παιδιά το πιο σημαντικό. Να είναι άνθρωποι!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved