Γρανίτα πεπόνι με βασιλικό από τον Γιώργο Γεράρδο

Τώρα το καλοκαίρι λίγα πράγματα είναι πιο απολαυστικά και δροσιστικά από μια γρανίτα. Σήμερα θα σας φτιάξω μια υπέροχη γρανίτα πεπόνι αρωματισμένη με βασιλικό και λεμόνι. Είναι ένα ιδανικό καλοκαιρινό γλύκισμα για τα παιδιά από φτιάχνεται με φρέσκα φρούτα, δεν έχει καθόλου λιπαρά ενώ μπορείτε να αυξομειώσετε τη ποσότητα ζάχαρης ανάλογα με τα γούστα σας.

Γρανίτα πεπόνι με βασιλικό από τον Γιώργο Γεράρδο

Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και με καρπούζι ή άλλα καλοκαιρινά φρούτα. Ετοιμάζω αυτή τη γρανίτα στη παγωτομηχανή της Kenwood και έτσι σε μισή ώρα έχω έτοιμο το γλυκό για φίλους και τα παιδιά μου. Εσείς μπορείτε να παγώσετε τη γρανίτα και σε ένα μπολ βάζοντας τη στη κατάψυξη και κάθε μισή ώρα την ανακατεύετε με ένα σύρμα ή πιρούνι μέχρι να παγώσει.

Υλικά

1 πεπόνι, περίπου ¾ κιλού
3-5 κς ζάχαρη
½ λεμόνι, χυμό και ξύσμα
Μια χούφτα φύλλα βασιλικού

Τρόπος παρασκευής

Τοποθετούμε τον κάδο της παγωτομηχανής Kenwood στη κατάψυξη τουλάχιστον μια μέρα πριν ώστε να παγώσει καλά.

granita peponi2

Κόβουμε το πεπόνι σε κομμάτια και τα χτυπάμε σε μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη, το λεμόνι και το βασιλικό. Σας προτείνω να βάλετε λιγότερη ζάχαρη στην αρχή, να δοκιμάσετε και αν θέλετε να προσθέσετε λίγη ακόμα.

granita peponi4

Ετοιμάζουμε τη παγωτομηχανή της Kenwood, τη βάζουμε σε λειτουργιά και αδειάζουμε το μείγμα πεπονιού στον κάδο.
Σε 20-25 λεπτά η γρανίτα θα είναι έτοιμη. Αν θέλετε τη σερβίρετε αμέσως ή μπορείτε να τη βάλετε σε ένα μπολ στη κατάψυξη για άλλη μισή ώρα μέχρι να σφίξει.

granita peponi3

Σερβίρουμε τη γρανίτα σε μπολάκι παγωτού ή σε ποτήρι με κουτάλι και καλαμάκι.

granita peponi5


Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved