Μυδοπίλαφο, εύκολο, γρήγορο και νόστιμο από τον Γιώργο Γεράρδο

Το μυδοπίλαφο είναι ένα από τα αγαπημένα μου καλοκαιρινά φαγητά, μου αρέσει ζεστό ή κρύο, σαν κυρίως γεύμα ή σαν μεζεδάκι. Πολλοί από εμάς έχουμε την εντύπωση ότι είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα συνταγή αλλά δεν είναι έτσι.

Μυδοπίλαφο, εύκολο, γρήγορο και νόστιμο από τον Γιώργο Γεράρδο

Σήμερα θα σας δείξω πως μπορούμε να φτιάξουμε γρήγορα και εύκολα αυτό το λαχταριστό πιάτο που δεν στοιχίζει πολύ και είναι αρκετά υγιεινό. Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιώ καθαρισμένα και κατεψυγμένα μύδια που είναι μια πολύ πρακτική λύση σε σχέση με τα φρέσκα. Σίγουρα τα φρέσκα είναι πιο νόστιμα και αν έχετε χρόνο χρησιμοποιήστε 1 1/2 κιλό μύδια στο κέλυφος, αφού τα καθαρίσετε και αχνίσετε για πέντε λεπτά.

Υλικά
500γρ καθαρισμένα μύδια
1 κούπα ρύζι parboiled
4 κς παρθένο ελαιόλαδο
1 χούφτα μαύρες σταφίδες
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
½ ματσάκι άνηθο
1 κγ αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κούπες νερό ή ζωμό λαχανικών

Τρόπος παρασκευής
Χτυπάμε στο multi mayo της Kenwood το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και τα κοτσάνια από τον άνηθο μέχρι να γίνει ένας πολτός.

midopilafo2
midopilafo1

Σοτάρουμε το μείγμα σε μια μεσαία κατσαρόλα για 6-7 λεπτά μέχρι να μοσχομυρίσει. Προσθέτουμε το ρύζι, το νερό, τη δάφνη και αφήνουμε να πάρει βράση.

midopilafo3

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, ανακατεύουμε μια φορά, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε το μύδια, τη δάφνη, τον υπόλοιπο άνηθο ψιλοκομμένο, τις σταφίδες και ανακατεύουμε πάλι μια φορά. Μόλις το φαγητό μας πάρει βράση, σκεπάζουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

midopilafo4

Αφήνουμε το μυδοπίλαφο να ‘ξεκουραστεί’ και να πιει τα υγρά του για πέντε λεπτά, ενώ η θερμότητα θα μαγειρέψει τα μύδια.

midopilafo

Σερβίρουμε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και αν θέλουμε λίγο λεμόνι.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved