Κρυολόγημα και παιδί: Αντιμετωπίστε τo με ψάρια και πορτοκάλια

Ο  ενήλικας κρυολογεί κατά μέσο όρο τρεις φορές το χρόνο και κάθε κρυολόγημα διαρκεί περίπου εννέα μέρες ενώ τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα στις ιώσεις.

Κρυολόγημα και παιδί: Αντιμετωπίστε τo με ψάρια και πορτοκάλια

Οι παρακάτω τροφές, είτε μόνες τους, είτε σε συνδυασμούς βοηθούν ώστε να μειωθούν οι φορές που αρρωσταίνουμε εμείς και τα παιδιά αλλά και η διάρκεια των ημερών ασθένειας.

Οταν μιλάμε για τροφές δεν εννοούμε μόνο τα φρούτα και τα λαχανικά. Τα τρόφιμα από κάθε ομάδα μπορούν να βοηθήσουν ως ασπίδα προστασίας του οργανισμού ενάντια σε κρυολογήματα και στη γρίπη. Παρακάτω αναφέρουμε μερικά από αυτά, καθώς σε κάθε κατηγορία υπάρχουν πολλές τροφές που βοηθάνε στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Ψάρια

Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, ο τόνος, το σκουμπρί, είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ενώσεις που βοηθούν στη μείωση των επιβλαβών φλεγμονής του σώματος. Έτσι τα ωμέγα -3 λιπαρά μπορούν να καταπολεμήσουν το κρυολόγημα σε πολλές περιπτώσεις.

protokalia

Πορτοκάλια

Πιείτε καθημερινά ένα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού. Αν είναι έτοιμος, προσέξτε τι γράφει στην ετικέτα για την ποσότητα ζάχαρης που περιέχει. Αν η ποσότητα είναι μεγάλη, φάτε απλά ένα πορτοκάλι. Η μεγάλη ποσότητα ζάχαρης μπλοκάρει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος.

Όστρακα

Μύδια, κυδώνια, γυαλιστερές, αχιβάδες, στρείδια, χτένια, σωλήνες, αχινοί, φούσκες, πορφύρες, πεταλίδες. Αποτελούν εξαιρετική φυσική πηγή από την οποία μπορεί να προμηθευτεί ο ανθρώπινος οργανισμός τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα ωμέγα 3 . Τα όστρακα θεωρούνται ως οι πιο πλούσιες πηγές προβιταμινών D, πυριδοξίνης και βιταμίνης Β12 υπερκαλύπτοντας τις ημερήσιες ανάγκες του ενήλικου ανθρώπου. Επίσης περιέχουν πρωτεΐνες μεγάλης βιολογικής αξίας, υδατάνθρακες, λίπη και λευκώματα. Ωστόσο, απαιτείται προσοχή τόσο στον καθαρισμό όσο και στην κατανάλωσή τους.

Διαβάστε επίσης

Εποχή ιώσεων, χρήσιμες συμβουλές για τις διάρροιες στα παιδιά

Αντιμετωπίζοντας τη γρίπη στα παιδιά! Συμβουλές για γονείς

Αντιβιοτικά και παιδί: Πότε είναι απαραίτητα και πότε όχι;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved