Μπισκότα βουτύρου με πορτοκάλι από την Κατερίνα Γεράρδου και τον μπαμπά της!

Τις προάλλες έκανα δοκιμές στο εστιατόριο μου, τον Ανθό για να φτιάξω μπισκότα που θα κερνάμε μαζί με το καφέ των πελατών. Ήθελα να βρω μια απλή και οικονομική συνταγή που θα είναι έτσι και αλλιώς πολύ καλύτερη από τα έτοιμα μπισκότα που υπάρχουν στην αγορά για αυτό το σκοπό.

Μπισκότα βουτύρου με πορτοκάλι από την Κατερίνα Γεράρδου και τον μπαμπά της!

Το μαγαζί πραγματικά μοσχομύρισε βούτυρο και πορτοκάλι, αλλά ακόμα και περαστικοί μας ρωτούσαν τι είναι αυτό που μυρίζει έτσι νόστιμα! Τελικά η συνταγή είχε απόλυτη επιτυχία και θα είναι μεγάλη μου χαρά να τη μοιραστώ μαζί σας!

Τα υλικά που χρειάζονται για αυτά τα μπισκότα είναι ελάχιστα, τα έχουμε εύκολα διαθέσιμα στο ντουλάπι της κουζίνας και το ψυγείο. Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή με το K-mix της Kenwood και το εξάρτημα σύρμα για να χτυπήσετε εύκολα το βούτυρο με τη ζάχαρη, ενώ οι μικροί σας ζαχαροπλάστες μπορούν να σας βοηθήσουν κοσκινίζοντας το αλεύρι ή ανακατεύοντας τη ζύμη.

Υλικά
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ ζάχαρη
1 αβγό
1 κγ baking powder
1/3 κγ αλάτι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη με το k-mix της Kenwood και το σύρμα του, για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.

KENWOODVOYTYROY

Προσθέτουμε το αβγό, το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε για λίγο ακόμα ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά.

avga
portokali

Μετράμε τα υπόλοιπα υλικά και τα κοσκινίζουμε μαζί στο μείγμα βουτύρου.

alvrikoskino

Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη. Τοποθετούμε τη ζύμη για 15 λεπτά στο ψυγείο ώστε να πλάθεται καλύτερα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.

zimi

Πλάθουμε μικρές μπάλες ζύμης σε μέγεθος κερασιού και τις τοποθετούμε αραιά πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

mpiskota

Ψήνουμε για 8 λεπτά, όχι παραπάνω. Όταν βγάλετε τα μπισκότα από το φούρνο θα είναι ακόμα μαλακά, αλλά όταν παγώσουν θα γίνουν υπέροχα τραγανά.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved