Κασεροπιτάκια με λαχανικά και σύγκλινο από τον Γιώργο Γεράρδο

Φυσικά, ένα από τα αγαπημένα σνακ στη χώρα μας είναι τα τυροπιτάκια! Είτε είναι της μαμάς, της γιαγιάς, αγορασμένα, σε σφολιάτα ή ζύμη κουρού θα τα βρούμε πολύ συχνά στο τραπέζι μας ή στο παιδικό πάρτι.

Κασεροπιτάκια με λαχανικά και σύγκλινο από τον Γιώργο Γεράρδο

Σήμερα θέλω να σας δείξω μια διαφορετική συνταγή για τυροπιτάκια που φτιάχνονται με κασέρι, αρκετά λαχανικά και σύγκλινο που τους δίνει μια υπέροχη γεύση. Οι νεότερες και νεότεροι από εμάς νομίζουν ότι είναι μια δύσκολη παρασκευή και χρονοβόρα.

Δεν είναι έτσι όμως και ειδικά με τη χρήση του ραβδομπλέντερ K-mix της Kenwood με τα πολλά του αξεσουάρ μπορούμε πολύ εύκολα και γρήγορα να φτιάξουμε αυτά τα λαχταριστά κασεροπιτάκια! Μικροί και μεγάλοι θα τα λατρέψουν και μπορείτε να τα φτιάχνετε σε κάθε ευκαιρία, για το παιδικό πάρτυ, για την εκδρομή ή για σνακ στο σπίτι.

Μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε με τυριά, αλλαντικά ή λαχανικά που σας αρέσουν αλλά ο συνδυασμός που σας προτείνω είναι αχτύπητος!

Υλικά

2 φύλλα ζύμη κουρού
200γρ σύγκλινο
200γρ κασέρι
2 καρότα
2 κολοκυθάκια
2 μεσαίες πατάτες
1 ξερό κρεμμύδι
2 κς παρθένο ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και προσαρμόζουμε τις λάμες κοπής στο κάδο του K-mix. Χτυπάμε το σύγκλινο για μισό λεπτό σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει τρίμματα.

kenwoodsiglino

Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα τρίβουμε στο K-mix με το δίσκο τριψίματος.

kenwoodkolokithaki

Σοτάρουμε τα λαχανικά και το σύγκλινο με το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι για 7-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

laxanika

Τρίβουμε στο K-mix και το κασέρι. Όταν παγώσουν λίγο τα λαχανικά προσθέτουμε το τυρί, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε σε μια επιφάνεια κοπής τη ζύμη, κόβουμε τετράγωνα κομμάτια, τοποθετούμε στο κέντρο μια κουταλιά γέμισης, διπλώνουμε τη ζύμη σε τρίγωνο σχήμα και για να κλείσει καλά πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι.

gemisi
kaseropitakia

Ψήνουμε τα κασεροπιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα για 15 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν καλό χρώμα.

kentriki

Αφήνουμε να παγώσουν και απολαμβάνουμε, καλή επιτυχία

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved