Χειροποίητα σουπλά-πουγκιά (εικόνες βήμα-βήμα)

Αν οι αγαπημένοι σας φίλοι είναι και αυτοί λάτρεις της Ασιατικής κουζίνας μπορείτε να τους κάνετε ένα μοναδικό δώρο φτιαγμένο από τα χεράκια σας.

Χειροποίητα σουπλά-πουγκιά (εικόνες βήμα-βήμα)

Προμηθευτείτε από ένα κατάστημα με είδη συσκευασίας λινές θήκες (διαστάσεων 25 * 35), ένα πακέτο χαρτοπετσέτες με σχέδια της αρεσκείας σας, σχοινιά ή κορδόνια σε χρώματα που να ταιριάζουν με τα χρώματα της χαρτοπετσέτας, ξύλινα γράμματα.

ulika

Από κατάστημα με είδη Ασιατικής κουζίνας προμηθευτείτε chopsticks, bamboo mat, sauces ή ότι άλλο εσείς θέλετε να βάλετε μέσα. Επίσης θα χρειαστείτε ένα ψαλίδι, ατλακόλ και ένα πινέλο.

kolla

Κόβουμε ένα κομμάτι από την χαρτοπετσέτα. Σε ένα μπολάκι βάζουμε 5 κουταλιές νερό και 1 κουταλιά ατλακολ και ανακατεύουμε.

xartopetseta pano se lino

Με το πινέλο περνάμε ατλακόλ πάνω στο πανί και κολλάμε τη χαρτοπετσέτα. Πάνω από τη χαρτοπετσέτα περνάμε πάλι μια στρώση ατλακόλ και αφήνουμε να στεγνώσει.

xartopetseta atlakol

Κόβουμε ένα κομμάτι σχοινί και δένουμε το ξύλινο γράμμα. Τοποθετούμε μέσα στο πουγκί τα αντικείμενα που επιλέξαμε και το κλείνουμε δένοντάς τα με τα σχοινάκια και το μονόγραμμα.

kovo spagous
pougki2

Το πουγκί σας είναι έτοιμο... και φυσικά μπορεί να χρησιμεύσει και σαν σουπλά, φτάνει να περάσετε το κομμάτι που έχει πάνω τη χαρτοπετσέτα με ειδικό βερνίκι για υφάσματα που θα το προμηθευτείτε από μαγαζιά με είδη σχεδίου, για να μπορείτε να το πλύνετε.

pougki

Καλή επιτυχία!

Φιλίππα Κατσαρού
Αρχιτέκτων-Διακοσμήτρια
email: filippart_@hotmail.com
6978-239273

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved