Μακαρονάδα με φρέσκια ντομάτα σε λιγότερο από 15 λεπτά από τον Γιώργο Γεράρδο

Υπάρχουν φορές που σαν γονείς δεν έχουμε καθόλου χρόνο. Που η ώρα έχει περάσει και πρέπει να ετοιμάσουμε κάτι για το τραπέζι. Πού έρχονται φίλοι ξαφνικά και είναι πεινασμένοι. Μια μακαρονάδα είναι πάντα μια καλή λύση, εύκολη, οικονομική και σχετικά γρήγορη. Όμως με τη παρακάτω συνταγή μπορείτε να ετοιμάσετε λαχταριστό φαγητό σε λιγότερο από 15 λεπτά για την οικογένεια ή τους φίλους σας.

Μακαρονάδα με φρέσκια ντομάτα σε λιγότερο από 15 λεπτά από τον Γιώργο Γεράρδο

Χρησιμοποιώντας το Multi Mayo της Kenwood ετοιμάζουμε σε ελάχιστο χρόνο τη σάλτσα μας και με τον βραστήρα ζεσταίνουμε το νερό για τα σπαγγέτι σε δευτερόλεπτα.

Βέβαια, το γρήγορο σε αυτή τη περίπτωση δεν σημαίνει και άνοστο. Αντίθετα, οι φρέσκες ντομάτες και τα μυρωδικά δίνουν μια ιδιαίτερη, δροσερή νοστιμιά. Μη ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε τα φιλέτα αντζούγιας, ακόμα και αν δεν σας αρέσουν. Στο τέλος δεν θα τα καταλαβαίνετε, απλά λειτουργούν σαν ενισχυτικό γεύσης.

Επίσης θα ήθελα να τονίσω πως η μακαρονάδα με μια ωραία κόκκινη σάλτσα δεν είναι θερμιδικά βαρύ φαγητό. Αυτό που δίνει πολλά άχρηστα λιπαρά και θερμίδες είναι το τσιγάρισμα των μακαρονιών με βούτυρο που συνήθιζαν παλαιότερα και το υπερβολικό τριμμένο τυρί. Άρα, μπορείτε να δώσετε μακαρόνια άφοβα στην οικογένεια σας αρκεί να προσέξετε αυτές τις δυο λεπτομέρειες.

Υλικά
1 πακέτο (500γρ) Σπαγγέτι
600 γραμμάρια φρέσκες, ώριμες ντομάτες
1 ξερό κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 καλή χούφτα φρέσκα μυρωδικά. Βασιλικό, θυμάρι, δεντρολίβανο
6-7 λιαστές ντομάτες
3-4 φιλέτα αντζούγιας
3 κουταλιές σούπας παρθένο ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι, πιπέρι, μια πρέζα ζάχαρη

GERAR01 1

Εκτέλεση
Για να γλιτώσουμε χρόνο ζεσταίνουμε το νερό με το βραστήρα της Kenwood. Για ένα πακέτο μακαρόνια θα χρειαστούμε 2 ½ γεμάτους βραστήρες νερό και τους αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα.

  • Αλατίζουμε καλά το νερό, σχεδόν να έχει την αίσθηση του θαλασσινού. Αυτό είναι ένα βασικό μυστικό για νόστιμη μακαρονάδα. Βράζουμε τα μακαρόνια όσο χρόνο αναφέρεται στο πακέτο.
  • Όση ώρα ζεσταίνουμε το νερό και βράζουμε τα μακαρόνια, ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Κόβουμε σε τέταρτα τις ντομάτες και το κρεμμύδι, αποφλοιώνουμε τις σκελίδες σκόρδου, αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια από τα μυρωδικά μας. Πολτοποιούμε σε δυο δόσεις τα υλικά της σάλτσας με το Multi Mayo της Kenwood.
GERAR02 1
  • Ρίχνουμε τη σάλτσα σε ένα κατσαρόλι, γεμίζουμε τον κάδο του Multi με νερό μέχρι τη μέση, το οποίο προσθέτουμε στη σάλτσα μαζί με τα φύλλα δάφνης. Βράζουμε για μερικά λεπτά μέχρι να στραγγίσουμε τα μακαρόνια. Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ελάχιστη ζάχαρη.
GERAR06 1
  • Αμέσως μόλις στραγγίσουμε τα μακαρόνια, τα επιστρέφουμε στη κατσαρόλα εκτός φωτιάς, προσθέτουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε και αφήνουμε ένα δυο λεπτά ώστε να απορροφήσουν λίγο τη σάλτσα.
  • Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με λίγο τριμμένο ξερό ανθότυρο, γραβιέρα ή παρμεζάνα.
GERAR07 1

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved