Despoina’s little stories: «Γυμναστική με το κορίτσι μου!»

Θα ήμουν υποκρίτρια αν σας έλεγα ότι αγαπώ τη γυμναστική κι ότι δε μπορώ να ζήσω χωρίς αυτή.

Despoina’s little stories: «Γυμναστική με το κορίτσι μου!»

Αντιθέτως, για μένα η γυμναστική είναι ένα αναγκαίο κακό, που όσο περνούν τα χρόνια πρέπει να βρω τρόπο να την κάνω τρόπο ζωής. Όχι γιατί θέλω σώνει και ντε να είμαι... «fit», ούτε επειδή είναι μόδα. Ο μόνος λόγος που θέλω να κάνω γυμναστική, είναι γιατί με κάνει να νιώθω υγιής, γιατί με συντηρεί στα κιλά μου και κυρίως γιατί μπορώ να τρώω!

Σας καταλαβαίνω, δεν είναι εύκολο ούτε και για μένα. Να σκοτώνεσαι όλη μέρα στη δουλειά, να έχεις ένα κάρο υποχρεώσεις, παιδιά, σκυλιά, νοικοκυριά και να πρέπει να εξασφαλίσεις χρόνο για γυμναστική. Και όταν λέμε γυμναστική δεν εννοούμε 1 φορά την εβδομάδα. Λυπάμαι που θα σας το πω, αλλά είναι σα να μην κάνεις. Για να δεις αποτελέσματα στο σώμα σου, πρέπει να κάνεις τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. Και πίστεψέ με, μετά θα νιώσεις τέλεια! Μπορεί τη στιγμή που την κάνεις να καίει το σώμα σου, να πονούν οι μύες σου, να λαχανιάζεις, να ιδρώσεις και ξεφυσάς, όμως μετά από μια ώρα σκληρής γυμναστικής θα νιώσεις άλλος άνθρωπος!

Η καλύτερη δικαιολογία για εμάς τις μαμάδες που έχουμε παιδιά σε μικρή ηλικία, είναι ίδια για όλες: «Δεν έχω πού να αφήσω το παιδί!». Πέρασα κι εγώ από αυτή τη φάση, μέχρι που αποφάσισα να γυμνάζομαι σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου κοντά στο σπίτι μου.

Σχεδόν κάθε απόγευμα μετά το γραφείο, η μικρή μου κι εγώ φοράμε τα σορτσάκια μας και τα αθλητικά μας, παίρνουμε μαζί μας μπουκάλια με κρύο νερό και πάμε στο γήπεδο. Τρέχουμε, κάνουμε ασκήσεις, κρατάμε χρόνο. Η γυμναστική έχει μετατραπεί σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, στην καθιερωμένη απογευματινή μας βόλτα!

Αυτό που προσπαθώ να σας πω, είναι ότι όταν κάτι το θες πολύ, πάντα βρίσκεις τρόπους να το πραγματοποιήσεις! Μη το βάζετε κάτω! Δε χρειάζεται να τρέχετε σε γυμναστήρια και να παρακαλάτε συγγενείς για να σας κρατήσουν μία ώρα το παιδί. Πάρτε το παιδί σας και τρέξτε μαζί σε πάρκα ή γηπεδάκια της γειτονιάς σας. Το παιδί θα το δει σαν παιχνίδι και ταυτόχρονα θα αρχίσει να αποκτά οικειότητα με τον αθλητισμό. Μη ξεχνάτε ότι τα παιδιά είναι σφουγγάρια και απίστευτοι μιμητές! Θαυμάζουν τους γονείς τους και πάντα προσπαθούν να τους μοιάσουν. Δώστε το καλό παράδειγμα λοιπόν και αφήστε τις δικαιολογίες!

Καλή σας μέρα!

Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved