«Ο 3χρονος γιος μου δε θέλει το νεογέννητο αδελφάκι του»-Συμβουλεύει η ψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου

Πολλές μανούλες που έχουν δύο παιδιά και μόλις γέννησαν έρχονται αντιμέτωπες με μία πραγματικότητα από την οποία θέλουν να απεγκλωβιστούν.

«Ο 3χρονος γιος μου δε θέλει το νεογέννητο αδελφάκι του»-Συμβουλεύει η ψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου

Ο λόγος; Το μεγαλύτερο παιδί δε θέλει το νέο μέλος της οικογένειας. Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση; Η ψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου δίνει τις πολύτιμες συμβουλές της σε όλες τις μανούλες που αντιμετωπίζουν κάτι ανάλογο.

Ο ερχομός νέου μωρού στην οικογένεια αποτελεί πηγή αναστάτωσης για το πρώτο παιδί . Αντιμετωπίζει πολλές αλλαγές, σας μοιράζεται, διαπιστώνει ότι το μωρό κοιμάται στο δωμάτιό σας, το θηλάζετε. Επίσης του κάνετε συχνά παρατηρήσεις ,μην φωνάζεις δυνατά θα το ξυπνήσεις, μην το ακουμπάς γιατί θα κλάψει κλπ. Το παιδί παίρνει το μήνυμα ότι δεν το αγαπάτε όπως πριν και για αυτό ευθύνεται το μωρό . Η στάση σας είναι καθοριστικής σημασίας.

Ασχοληθείτε μαζί του κάνοντας έστω κάποια λίγα πράγματα όπως πριν την γέννηση του μωρού Αποφεύγετε να του κάνετε παρατηρήσεις όταν πλησιάζει το μωρό , ζητείστε του κάποιες φορές να σας βοηθήσει... Δίνετέ του την ευκαιρία να σας μιλά για τα συναισθήματά του και δείχνετε κατανόηση .Εξηγείτε του πως ήταν το ίδιο μωρό , πως το ταίζατε πως αντιδρούσε κλπ.. Θυμηθείτε ότι χρειάζεται χρόνο για να αποδεχθεί συνύπαρξη του με το μωρό .

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved